Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Privítajte babie leto 15% zľavou na knihy

Babie leto je tu a s ním posledné preslnené dni pred jeseňou, ktoré by bol hriech netráviť vonku. Aj tam si so sebou môžete vziať detské knihy, či už s úlohami a aktivitami na tvorenie alebo rozprávkovými príbehmi. Vďaka špeciálnej zľavovej akcii ich teraz vo vydavateľstve Svojtka nakúpite výrazne výhodnejšie.

Obdobie v druhej polovici septembra, okolo začiatku jesene, sa nazýva babie leto. Kedy začína babie leto? Možno ste sa stretli aj s označením mariánske alebo svätováclavské leto – podľa kalendárnych sviatkov, ktoré vám v tomto napovedia.SK (1)Prečo sa hovorí babie leto 

Keď je počasie priaznivé obzvlášť dlho, môže nastať až tereziánske babie leto, vrcholiace v prvej tretine októbra. V Amerike majú zas indiánske leto. Spoločné majú to, že je nečakane teplé a suché počasie, ako by sa leto chcelo naposledy ukázať v plnej sile.

Prečo sa hovorí babie leto? Podľa poletujúcich pavučiniek, ktoré pripomínajú šedé babské vlasy, alebo podľa toho, že ide o leto neskoré, teda zostarnuté… skrátka babie. Dôležité je, že aj keď v niektorých ročníkoch nemusí nastať vôbec, keď už tu babie leto je, je to jedno z najkrajších období. Ideálne na výlety, nesie so sebou vôňu nových začiatkov a zážitkov.

Dobrá správa je, že knižné Babie leto u Svojtky prichádza vždy, bez ohľadu na počasie. A vyznačuje sa prísľubom zaujímavého čítania s krásnymi knihami. V našom e-shope v dňoch 15. až 18. 9. 2023 získate zľavu 15% naviac, a to aj na knihy, ktoré tam už sú zľavnené. S kódom BABILETO23 tak nakúpite u Svojtky so zľavou minimálne 20 %. A je z čoho vyberať!

Babie leto láka: Vyrazte s knihou do prírody! 

Využite doteraz dlhé a slnečné dni a vyrazte s deťmi do prírody, jedine tam spoznáte, čo znamená babie leto. Tipy, čo všetko zaujímavé môžete vonku objaviť, vám dajú knižky a pracovné zošity od Svojtky, ktoré sa priamo na pozorovanie prírody zameriavajú. Také Tajné znamenia prírody vám poodhalia tajomstvo toho, ako nebo, voda, rastliny, zvieratá aj samo počasie hovoria. Čo sa môžeme z ich prejavov naučiť? Čo za vône prináša jemný vetrík babieho leta?

V interaktívnej encyklopédii Kuk pod okienko Stromy sa zameriate na našich listnatých susedov v lesoch a parkoch. Zistíte, že dávajú domov a obživu mnohým tvorom, ktoré môžete v období babieho leta pozorovať. Ďalšia, realisticky ilustrovaná kniha vám zase pomôže Stromy a iné dreviny rozoznávať.

Keď už budete v lese, zoznámte sa aj s jeho činorodými obyvateľmi a splňte s deťmi zopár úloh v tomto samolepkovom pracovnom zošite. A pokiaľ máte les ďaleko, stačí vyraziť do parku alebo do záhrady, kde ani v babom lete hmyz nezaháľa.

BlogNWL - bannery do textu (5)_1

Tvorte s deťmi vonku na čerstvom vzduchu 

Pohybovať sa v priebehu babieho leta v prírode je číra radosť a umožňuje nám to nachytať pár posledných slnečných lúčov pred jeseňou. Tvorte priamo v prírode! A vezmite si sebou ako radcu a sprievodcu našu novú knihu Takmer zabudnuté zručnosti. Je to príručka analógovej zábavy do digitálnej doby. Návody v nej vám odomknú chvíle zábavy, ktorá už po generácie odoláva zubu času.

Na výletoch, vo vlaku alebo kdekoľvek na lavičke, keď máte s deťmi dlhú chvíľu, sa môžete zabaviť aktivitami v najrôznejších knižkách. Stačí vybrať činnosť, ktorá vášho drobčeka baví najviac. Uvidíte, že tvoriť a plniť úlohy na čerstvom vzduchu, má niečo do seba:

  • Samolepky: S najmenšími deťmi odporúčame vyskúšať rad Veľké samolepky pre malé ruky. Čo napríklad téma Ja a môj svet? Vyberať môžete z mnohých ďalších.
  • Odtláčanie prstíkov: Obľúbená činnosť, ktorú môžete vďaka farebným atramentovým vankúšikom v knihe prevádzkovať kdekoľvek. Aktivity so zvieratkami rozveselia všetky vaše výpravy.
  • Vyškrabávanie: Vyškrabávacie omaľovánky sa hodia na vyškrabovanie vonku, kde môžete čierne hoblinky z obrázkov zmiesť na zem. S týmito vyškrabávacími obrázkami sa navyše priučíte niečo zaujímavé o zvieratách z celého sveta.

BlogNWL - bannery do textu (2)_1

Čítajte počas babieho leta príbehy a rozprávky 

Pozor, babie leto klame telom. Dni sú slnečné a teplé, ale rána a tiež večery a noci bývajú chladné. Bola by škoda nepredĺžiť si atmosféru prázdnin a hneď zaliezať na gauč pred obrazovky a displeje. Radšej si s deťmi prečítajte pekný, dobrodružný príbeh.

V Päťminútových príbehoch z lesa hovorí priamo les, a to dokonca vo veršoch. Je to skvelý básnik, a ešte lepší rozprávač. Prezradia vám svoje tajomstvá o tom, ako spolu rastliny komunikujú, kam odlietajú vtáky aj ako sa počas života premení malá žabka.

Pokiaľ dávate prednosť príbehom o ľuďoch, nahliadnite do 101 mýtov a legiend, ktoré vás vezmú na cestu hlboko do histórie. Naozajstným klenotom detskej knižnice sa stanú Najkrajšie Andersenove rozprávky alebo Najkrajšie rozprávky bratov Grimmovcov. O tieto klasické príbehy by v detstve nemal byť nikto ochudobnený.

BlogNWL - bannery do textu (1)

Nezabudnite, kedy začína Babie leto u Svojtky

Nezabudnite využiť knižnú zľavovú akciu, ktorú pre vás k babiemu letu pripravilo vydavateľstvo Svojtka. Na jeho e-shope získate po zadaní promokódu BABIELETO23 pri nákupe extra zľavu 15 %, a to aj na už zľavnené knihy. Vďaka tejto akcii zistíte, čo znamená babie leto u Svojtky, a v dňoch 15. až 18. septembra 2023 nakúpite knižky s minimálne 25% zľavou.

Dúfame, že sme vám dali pár tipov na pekné čítanie nielen na babie leto a že sa vybrané knižky budú vám aj vašim deťom páčiť. Prajeme krásne chvíle nad stránkami kníh a nech vás babie leto baví!

BlogNWL - bannery do textu_1