Naspäť do školy a do škôlky. Knižky sebou!

Ešte v júli sme deťom závideli, ale teraz by sme s nimi nemenili. Ako rodičia si prajeme, aby začiatok školského roka pohodovo zvládli. Môžeme im ho uľahčiť a vďaka novým knižkám tiež spríjemniť.

Nároky na školákov sú väčšie, než sa na prvý pohľad zdá. V úlohe rodičov dbáme na to, aby sa naše deti rozvíjali po všetkých stránkach a zároveň aby ​​nezabúdali na zábavu. Chceme, aby si užili to, čo je na detstve najkrajšie. V našej ponuke preto nájdete ako knihy a pracovné zošity zamerané na rozvoj dieťaťa, tak aj odpočinkové a zábavné tituly, ktoré deťom umožnia vyšantiť sa a učenie hodiť na chvíľu za hlavu.

4

  • Písanky 1–4: Od uvoľňovacích cvikov až po prvé ťahy pre nácvik písmená, slová a vety. Správne písacie návyky budované od začiatku sú dôležité pre budúce učenie.
  • Moja prvá príprava do školy: Príprava do školy? Ide to aj hravo! S množstvom ilustrácií, odklápacích okienok a otočných prvkov. Pri prezeraní tejto knižky deti ani nespoznajú, že sa učia.

2_1

Prvýkrát do školy sa ide len raz v živote

Téma školy, škôlky a školskej dochádzky môže byť v knihách poňatá rôzne. Od titulov, ktoré pomáhajú deťom pripraviť sa na zmenu v ich životoch, až po knihy pre malých nedočkavcov, čo by najradšej rýchlo zasadli do lavíc. Dajte im zatiaľ na vyplnenie jeden z pracovných zošitov, uschovajte si ho a vám, rodičom, tak zostane skvelá pamiatka na toto neopakovateľné obdobie v živote vášho dieťaťa.

Nechcem do škôlky

„Nechcem“ je argument detí, proti ktorému bývame bezbranní. Skôr než odpoveď „Musíš!“ vytiahnite inú, jemnejšiu, ale účinnejšiu zbraň – túto knižku. V ideálnom prípade sa vám podarí zmeniť detský postoj na… Pôjdem do škôlky! Ale to už je zase iné leporelo.

  • Jednou nohou v škôlke: Strihanie a lepenie pre rozvoj jemnej motoriky malých detí.
  • Teším sa do školy: Kreatívny pracovný zošit a zostane vám jedinečná spomienka na škôlku.
  • Toto som ja: Táto knižka vám o jeho/jej detskom pohľade na svet povie možno viac, než by ste čakali.

6

Vyberajte z týchto a mnohých ďalších titulov pre školákov a predškolákov na našom e-shope

Najobľúbenejší predmet? Prestávka!

Nerobme si ilúzie, deti sa v škole nezaoberajú len učením. Učenie ich z ich pohľadu len zdržuje od toho, čo je v škole najdôležitejšie a najzábavnejšie - kontakt s rovesníkmi. Zmysel pre humor sa v partii cení. Terčom vtipov potom často býva... škola sama. Nasledujúce knižky sú síce o škole, ale rozhodne sa neberú vážne.

Názov knihy V škole sú vši! hovorí za všetko. Alebo za vši? Čo všetko dokážu také malé potvorky napáchať, zistíte na stránkach plných uletených ilustrácií, skrytých vtipov a všetkých, čo sú skrátka všade. Hlavne nestrácajte hlavu! To až v prípade, že z dverí 3.A budete počuť volanie: Našu učiteľku ovládli mimozemšťania! Táto bláznivá beletria pre školákov na 1. stupni spôsobí záchvaty smiechu deťom i dospelým. Neverili by ste, čo všetko sa dá v jednom príbehu pomotať.

 7

Môže to byť ťažké – zmena rodinnej rutiny, zmena prostredia… stres môžu začiatkom školského roka pociťovať deti aj dospelí. Snažte sa pristupovať ku všetkému s chladnou hlavou. Keď sa niečo nepodarí, netrestajte seba, a už vôbec nie dieťa. Ak budete v pohode vy, vaše deti tiež. Jedna rovnica sa v matematike neučí: ŠŤASTNÉ DIEŤA ROVNÁ SA ŠŤASTNÁ RODINA. Však to poznáte.

Vyberte na našom e-shope školákom nejakú peknú knižku - ako motiváciu! Crrrrr, zvoní! Rýchlo do lavíc!