Tieto dobré správy NEUTAJÍME: Septembrové knižné novinky SÚ TU!

Deti idú do školy a potrebujú motiváciu, aby všetko v pohode zvládli. Našťastie sa to zišlo s obdobím, keď nám v sklade pristáva množstvo noviniek. Žiadne nudné čítanie. Zábava plná interaktívnych prvkov!

Už 40 rokov ju poznajú a milujú generácie detských čitateľov po celom svete. Reč je o knižke Milá zoo (v orig. Dear Zoo) od Roda Campbella. Je to doslova legenda medzi leporelami s odklápacími okienkami. Môže taká klasika prísť vôbec s niečím novým? Môže! Teraz je totiž  v tzv. pop-up verzii, kde sa zvieratká nielen ukrývajú v škatuliach, ale aj z nich vyskakujú! Jednoduchý príbeh o korešpondencii so zoo, ktorá trvá, kým zoo nepošle to správne zvieratko, získava nový rozmer.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (5)_1Pop-POP-up: neprehliadnuteľné knižky, ktoré vystupujú do priestoru

Keď je reč o klasikách vylepšených priestorovými pop-up prvkami, musíme spomenúť túto verziu Červenej čiapočky. Nevšedné ilustrácie, ktoré navyše s každým rozovretím dvojstránky ožijú? To je knižka, ktorú budú deti chcieť čítať stále dookola.

Pre malých inžinierov a inžinierikov máme v tejto v kategórii kníh s priestorovými a pohyblivými prvkami VEĽKÉ Stavenisko v pohybe. Zatiahnite, roztvorte, posuňte… a sledujte, ako vám stavby rastú pred očami – priamo na stránkach knihy.

4_1Encyklopédie s okienkami pre vnímavé a zvedavé deti

Pokladajú vám deti otázky, na ktoré sa vám, rodičom, ťažko hľadajú odpovede? Poradia knižky s odklápacími okienkami. Alebo vás aspoň navedú na spôsob, akým sa o náročnej téme s dieťaťom baviť. Taká je kniha Čo je to zomieranie? Ak vás v rodine stretla strata alebo sa vaše vnímavé dieťa o smrť zaujíma, odpovede na detské otázky ohľadom úmrtia nájdete pod okienkami.

Rovnaký rad Kuk pod okienko Prvé otázky a odpovede prináša aj druhú novinku, a síce Čo robia zvieratá v zime? Odhaľte s deťmi tajomstvo hybernácie a podporte ich vnímanie behu času a zmien ročných období. 

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (7)Poznávanie prírody pre batoľatá, predškolákov i školákov

Nadchádzajúca jeseň prináša do prírody popri mnohých farbách aj veľa zmien. V týchto knižných novinkách pre rôzne vekové skupiny sa môžu deti zoznámiť s prírodou:

  • 100 prvých slov príroda – Veľké farebné leporelo, dokonca s okienkami, na rozhovory detičiek (stimuláciu reči a rozvoj slovnej zásoby).
  • Päťminútové príbehy z lesa – Les je básnik! A vo veršoch spieva príbehy o čarovnej žabí premene alebo o láske mory k mesiacu. Nádherné čítanie o prírode, pri ktorom sa mnoho dozviete.
  • Tajné znamenia prírody – Príroda s nami komunikuje, to len my, ľudia, prestávame jej reči rozumieť. Chcete sa to opäť naučiť? Vyrazte na knižnú výpravu spolu s dvomi mladými dobrodruhmi.

6_1Dotkni sa, počúvaj… zapojenie zmyslov pre komplexný rozvoj dieťaťa

Poznávanie a učenie sa pomocou vizuálnej (zrakovej) stimulácie je pre človeka prirodzené. A vysoko účinné! V tesnom závese je stimulácia zvuková - sluch. Potom hmat... no skrátka, čím viac zmyslov sa zapojí, tým je zážitok komplexnejší. A rozvoj detí tiež. Preto sme radi, že vám môžeme predstaviť nové knižky pre najmenších, ktoré zapájajú vždy najmenej dva zmysly.

Prvá je Dotkni sa a spoznaj Farby. Na jej dvojstránkach vždy dominuje jedna farba a v nej sú zahrnuté ilustrácie predmetov a tvorov, pri ktorých prevláda. Dieťa sa tak učí farby a nové slovíčka. Navyše si môže na predmety v knihe siahnuť - stránky sú obohatené o dotykové prvky pre rozvoj hmatu.

8

Hmat a rovnakou mierou aj sluch sa rozvíja v štyroch nových zvukových knihách Počúvaj, kto to môže byť? Nie sú to klasické zvukovky s tlačidlami. Zvieratá v týchto knižkách sa ozvú až potom, čo ich pohladíte po srsti alebo perí. Prezrite si ukážky na e-shope a vyberte pre vaše dieťa tému, ktorá mu bude najlepšie sedieť:

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (6)_1Dlhodobá predpoveď? Jeseň bude plná knižných prehánok!

Už sa nemôžeme dočkať, až vám predstavíme ďalšie knižné novinky, ktorých bude na jeseň plno. Do jedného článku sa nám všetky nezmestia. Tak teraz aspoň spomenieme dve, ktoré síce už vychádzajú, ale rozhodne si zaslúžia podrobnejšie predstavenie niekedy nabudúce. Pozrite sa na Adventný kalendár plný kníh aj na vskutku exkluzívny „pop-up deluxe“ Tutanchamon!