Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Rodičov nadchnú, deti si z nich vyberú. Októbrové novinky

Naučte deti písať so zmazateľnou fixkou, ponúknite im zošit aktivít na tému zvieratá v noci a prehrajte si na čítanie rozprávky hudobnú skrinku na kľúčik. To všetko a oveľa viac na vás čaká v októbrových knižných novinkách vydavateľstva Svojtka.

Náš knižný október je plný krásnych nových kníh – je ich toľko, že sa nám do článku ani nezmestia. Pokiaľ chcete mať prehľad o tom, čo je u nás v nakladateľstve nového, navštívte v e-shope sekciu Novinky alebo nás sledujte na sociálnych sieťach ako Facebook či Instagram, kde sa vždy včas dozviete o všetkých novinkách a akciách. Október je ideálny mesiac – sklady sú plné kníh a vy sa môžete začať pomaly obzerať po vianočných darčekoch.

Kúzelné písanie metódou NAPÍŠ A ZMAŽ

Naučte deti písať písmená a čísla kúzelným spôsobom. Metódou Napíš a zmaž! Špeciálne pre deti, ktoré sú vo veku, kedy sa učia písať a zaujíma ich všetko, spojené s tvarmi písmen a číslic, sme u nás vo vydavateľstve Svojtka & Co. pripravili dve knižky Kúzelného písania. Majú pevné, lesklé listy, na ktoré sa dá písať zmazateľnou fixkou na báze vody. Potom všetko stačí ľahko prejsť suchou handričkou a je to - stránka je ako nová a nácvik písania môže začať nanovo.

Kúzelné písanie začína v oboch knihách uvoľňovacími cvikmi pre ruky – linkami a vlnovkami aj obrázkami na dokreslenie, ktoré majú pripraviť detskú rúčku na vlastné písanie. V knihe Písmená si potom vyskúšajú tvary všetkých základných písmen abecedy, a to ako malé, tak veľké písmená, a naučia sa rozoznávať aj písacie a tlačené. Čísla deťom predstavia číslice od 0 do 10 a dajú im pár úloh na počítanie.

Využite to, že školský rok je stále ešte na začiatku a deti majú dosť energie a chuti precvičovať sa v písaní aj doma. Vyskúšajte Kúzelné písanie metódou „napíš a smaž“.

CZ (10)

Stačí Jeden deň a o zábavu je postarané

Jeden deň – to je séria štyroch samolepkových zošitov v ideálnej veľkosti. Chystáte sa so svojim predškolákom – či už chlapčekom, alebo dievčatkom – niekam, kde hrozí, že budú mať dlhú chvíľu? A že by ho/ju to zvádzalo k hnevaniu? Potrebujete ho/ju rýchlo zabaviť? Vytiahnite z kabelky alebo batôžka pracovný zošit so samolepkami Jeden deň.

Vďaka svojej veľkosti a približne štvorcovému formátu sa vám všade pohodlne zmestia. Hneď sú po ruke, stačí otvoriť a zábava so samolepkami môže začať. Popri aktivitách na dolepovanie a hľadanie v obrázkoch nájdete v každom zo štyroch zošitov Jeden deň príbeh o zvieratkách, ktorý deti zaujme aj poučí:

Ako môžete vidieť, každý zo štyroch titulov Jeden deň má inú tému. Kam vyrazíte nabudúce a čo tam zažijete? Vyberte si Jeden deň podľa príležitosti a skvele sa s vašim predškolákom bavte dolepovaním viac ako 80 samolepiek.

CZ (12)

Vypočuj si, čo rozpráva… ĽUDSKÉ TELO!

V knižke Päťminútové príbehy lesa sme mali možnosť prostredníctvom básničiek a ilustrácií počúvať príbehy, ktoré rozpráva sám les. Dozvedeli sme sa o hubách, jeleňoch aj fantastické žabie premeny. Pokračovanie tejto podarenej knihy nás tentoraz nezavedie von, do prírody, ale naopak, obrátime sa dovnútra, do seba. A to doslova! Pretože ďalšie Päťminútové príbehy nám bude rozprávať ĽUDSKÉ TELO!

Ak ste ako malí milovali animovaný seriál Bol raz jeden život, touto knižkou budete nadšení. Začína počatím a tým, ako vôbec prichádzame na svet. Potom vo veršovaných príbehoch o ľudskom tele navštívime dôležité orgány ako pľúca, srdce a tráviaci systém. Nevynecháme ani mozog a kožu a nakoniec zistíme, ako funguje päť zmyslov, vďaka ktorým spoznávame svet.

Chýbať nebudú ani kamarátske krvinky a iné bunky s vtipnými príhodami v komiksových bublinách. Táto veľmi netradičná encyklopédia ľudského tela pre deti je ideálna pre všetky zvedavé hlavičky, čo sa zároveň rady bavia a pozerajú sa na svet okolo seba kreatívnym spôsobom. Pozrite si ju!

CZ (13)

Do bitky s Myším kráľom povoláva LUSKÁČIK nové posily

Z Luskáčika sa v posledných rokoch stal fenomén a medzi našimi čitatelia aj jedna z najobľúbenejších vianočných rozprávok. Teraz Luskáčik vychádza v dvoch nových formátoch: raz ako priestorové 3D leporelo (s nádhernými pop-up scenériami) a raz ako knižka s hudobnou skrinkou,  s naťahovacím kľúčikom.

 CZ (14)

Kniha pre väčších, ktorá ich naučí baviť sa bez mobilov

Októbrovou novinkou pre staršie deti je kniha Takmer zabudnuté zručnosti s podtitulom Zábava bez moderných technológií pre mladú generáciu. Čiže ODPOJ SA A ZABAV SA! Nestarnúce zručnosti našich predkov čakajú, až ich mládež znovu objaví. Vďaka sviežemu jazyku a jednoduchým ilustrovaným návodom si aj dnešné deti budú môcť vyskúšať, aké to je postaviť ohnisko, opraviť si sám bicykel, hádzať do rieky žabky z kameňov alebo poskladať papierovú lastovičku, ktorá skutočne poletí.

Znie vám to ako samozrejmosť? Vedzte, že tráviť čas vonku podobnými činnosťami pre mladú generáciu samozrejmé nie je. Skoro zabudnuté zručnosti pre nich môžu byť vstupnou bránou k zážitkom, o ktorých sa im cez obrazovky nesnívalo.

CZ (16)

30% zľava na jedinečnú Knihu aktivít

Využite mimoriadnu zľavu na novinku Mesiac - Kniha aktivít a v týždni od 2. do 8. októbra 2023 si ju kúpte o 30 % lacnejšie. Jedinečné grafické spracovanie, pôvabné ilustrácie, originálne úlohy. Kniha Mesiac sa z kategórie zošitov s aktivitami tak trochu vymyká. Deti v nej navštívia svet zvierat po zotmení, keď je všetko zahalené tajomstvom, odkrývajúcim sa po tom, čo zažiari na oblohe Mesiac.

Nahliadnite do púštnych dún aj tajomných oceánov. V knihe aktivít Mesiac budete riešiť bludisko, hľadačky a spojovačky. Dolepíte množstvo samolepiek a zoznámite sa s nočnou prírodou z celého sveta. Nezabudnite, pokiaľ vás Mesiac – kniha aktivít zaujala, tento týždeň si ju môžete kúpiť za skvelú cenu.

CZ (15)