Predstavujeme májové knižné novinky

V máji vyrážame na cesty, spomaľujeme hneď za naším prahom, užívame si príchod jari tam, kde sme doma, a pre spestrenie navštevujeme morské víly v ich kráľovstve. To všetko vďaka novinkám od Svojtky.

Asi nie je potrebné zvlášť poukazovať na to, že situácia vo svete nám cestovanie práve neuľahčuje. Napriek tomu, aj teraz je možné zbaliť si kufor či batoh (podľa vášho založenia) a vyraziť za dobrodružstvom za hranice našej domoviny. Preto Lonely Planet vydáva na začiatok cestovnej sezóny troch nových sprievodcov do destinácií, ktoré boli, sú a vždy budú obľúbené, nech sa bude diať čokoľvek. Jednoducho preto, že tieto krajiny sú nádherné a ponúkajú nekonečnú studnicu pokladov na objavovanie.

Prvou z nich je Nórsko, za jeho stvorenie by mal Boh či Vesmír dostať cenu za kreativitu. So sprievodcom základného radu Lonely Planet získate všetky potrebné informácie, ktoré budete na cestu po tomto kraji divov potrebovať. Ďalší sprievodcovia sú z edície Poznávame, ktorá predstavuje veľké krajiny zo širšej perspektívy. Kanada a USA sú štáty, ktoré za jednu dovolenku skrátka nepreskúmate. Je preto dobré urobiť si pred cestou celkovú predstavu o tom, čo chcete vidieť a koľko na to máte času. Spoznávame s Lonely Planet preto prináša akési „best of“ zážitkov z daného územia. Nechajte sa nimi inšpirovať k ceste podľa vašich prianí.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (31)

A opäť budeme spomaľovať, tešíte sa? Rad Spomaľ sa totiž rozrástol o dve menšie knižné sestričky – leporelá Spomaľ …na tvojom prahu a Spomaľ …v parku. Ako už názvy napovedajú, budeme sa učiť spomaliť doma, na záhrade a v najbližšom okolí nášho bydliska. Aj tam sa totiž odohráva celý rad zázrakov prírody, ktorých by sme si v bežnom každodennom zhone nevšimli. Kde sa berie za úsvitu rosa? Ako to, že veverička vždy nájde svoje zásoby? Obálky leporel nabádajú: „Stíš sa a počúvaj príbehy z prírody.“ Ony príbehy v knižkách sú veršované, jemne a realisticky ilustrované. Ak ste si sériu Spomaľ, ktorá učí deti vnímavosti a sústredeniu, obľúbili, nemali by uniknúť vašej pozornosti.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (32)

A keď už sme pri tých neviditeľných zázrakoch prírody, jedným z najväčších, nad ktorým sa už ani nepozastavíme, je každoročný kolobeh a striedanie ročných období. V kúte planéty, ktorý obývame práve my, sa jednotlivé obdobia výrazne líšia, a pokiaľ na tieto zmeny nasmerujete pozornosť detí, naučíte ich všímať si detaily a tiež budete rozvíjať ich povedomie o čase. Pomôžu vám pracovné zošity Zvieratká z lesa, pomenované ako inak ako Jar, Leto, Jeseň a Zima. Je v nich plno lepenia, riešenia bludísk a hľadania jedného večne zatúlaného zajačika. Vďaka tomu preskúmate s deťmi les v priebehu celého roka a zistíte, ako rôzne zvieratá trávia jednotlivé ročné obdobia.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (32)_1

Pokiaľ majú vaše deti, a najmä dievčatká, rady aktivity, ako lepenie samolepiek a riešenie najrôznejších hádaniek a úloh, ale lesná zver pre nich nie je dostatočne „cool“, ponúknite im pestrý pracovný zošit Morské víly Kniha aktivít. Fantastické podmorské kráľovstvo poskytuje plno zábavy, vrátane ručnej výroby visačky na dvere alebo vlastného narvala s dúhovým rohom. Že neviete, čo je to narval? Tak rýchlo nazrite do tohto zošita s trblietavými samolepkami! Užijú si ho hlavne malé princezné, milovníčky oceánov. Spolu s morskými vílami navštívia salón krásy, a dokonca aj koncert Vílieho bandu. Budú spájať obrázky podľa bodiek a rozvíjať fantáziu v mnohých kreatívnych úlohách.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (31)_1 

V máji nezabúdame ani na našich najmenších a najvernejších čitateľov, zarputilých Minipédistov. Môžu sa tešiť na ďalšie leporelo zo série Moje prvé obrázkové príbehyDobrú chuť, žirafa! Sledujte, ako sa malá žirafka, žijúca s mamičkou v stáde, snaží, aby svojim dlhým krkom dosiahla na chutné listy či sa napila z chladivej rieky. Ako je u tohto radu zvykom, príbeh o zvieratkách je písaný v nenápadných veršoch, takže si ho deti ľahko zapamätajú a pri ďalšom čítaní už ho budú odriekavať spolu s vami. A nesmieme zabúdať na rozvoj jemnej motoriky, ktorý pri Minipédiách vďaka pohyblivým prvkom hrá prím. Žiadna knižná séria toho pre šikovné detské prstíky neurobila viac ako práve Minipédia. Neveríte? Tak jednu vyskúšajte, napríklad práve tú s malou žirafou!

Nové knihy sú ako kvety – farebné a voňavé. Balzac vraj povedal, že „kvety a knihy sú pre mnoho ľudí práve také nevyhnutné ako denný chlieb“. Užite si v máji oboje!