Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Cestujeme s deťmi

Cestovanie s deťmi, uf! Aj vás obleje pot, len si spomeniete, na čo všetko si máte spomenúť? A keď už natlačíte do auta celú detskú izbu s kočiarom, je to len začiatok! Prežiť v aute alebo inom dopravnom prostriedku hodiny vás stresuje už týždne dopredu? Alebo ste mamičky cestovateľky? V tom prípade uvítame vaše tipy, ako prežiť cestovanie s deťmi, podeľte sa s nami pod príspevkom o tomto článku. Naše tipy si môžete prečítať práve teraz.

Pred cestou nedávajte dieťatku sladkosti, bude pokojnejšie. Snažte sa nenarušiť bežný režim, na aký ste zvyknutí.

Cesta

Najlepšie je vyraziť na noc, keď dieťa spí. Pripravte sa však na prebdenú noc a najdôležitejšie veci majte po ruke. Sú to: pitný režim, jedlo, príkrm (vrecúška s jedlom sú veľmi praktické), jednorázové plienky, látková plienka na utretie čohokoľvek, oblečenie na prezlečenie v prípade potreby, ak máte dieťatko náchylné k nevoľnosti, určite nezabudnite vrecko na zvracanie. Teraz sa už predávajú špecializované a sú naozaj perfektné! Oblečenie vyberajte vzdušné, v sedačke je dieťatku teplejšie, majte však poruke deku. Pre chvíle bdenia sa budú hodiť obľúbené hračky, ale určite vezmite aj niečo nové, čo ešte nevidelo a myslíte, že ho zaujme. My odporúčame jednoznačne knižku! S pohyblivými prvkami či okienkami, aby sa zamestnali aj pršteky. Alebo nejakú aktivitu, napríklad s nálepkami, alebo rôzne interaktívne karty. Existujú aj knižky s úchytkou, ktoré môžete prichytiť napríklad k autosedačke.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (31)Pobyt

Napíšte si zoznam, čo všetko si potrebujete vziať. Hlavné témy vášho zoznamu by mohli byť tieto:

  • Jedlo

Ak dojčíte a dieťatko ešte neprikrmujete, je to vyriešené. Ak prikrmujete, vedzte, že príkrmy sú v bežných destináciách dostupné všade, takže stačí vziať len na cestu, prípadne prvý deň dovolenky.

  • K vode

Nezanedbajte dobrý opalovací krém, to je samozrejmosť, ešte lepšie sú však kúpacie oblečky proti slnku, ktoré zakryjú detské telíčko a čiapka so šiltom a krytom na krk. Výborný je aj rozkladací polostan kvôli tieňu a malý bazénik, v ktorom sa dieťatko vyhrá pri vás, kým sa opalujete. Do bazénika nezabudnite pribaliť knižku do vody, ktorá je čarovná a pri styku s vodou sa zafarbí. Alebo knižku, ktorá strieka vodu.

  •  Lekárnička a drogéria

Plienky. Ak máte málo miesta, plienky kúpite všade. Stačí vám pár kusov na cestu a kým sa zabývate. Kvapky do nosa, sirup na kašeľ, veľa mamičiek si chváli Fenistil, ďalej lieky na zníženie teploty a vaše bežne používané medikamenty. Repelent je tiež dobré mať pri sebe.

  • Oblečenie

Tu vám radiť ani nemusíme, máme ale skúsenosť, že točíme dokola pár obľúbených vecí. Stačí toho naozaj málo, ak cestujete za teplom.

     Toto je teda taký základ. Dnes už všade kúpite, čo potrebujete. Zoznamov s vecami na dovolenku nájdete na internete plno. My sme chceli poradiť tým, čo zaujalo nás.

Nemusíte si sebou vziať úplne všetko, čo doma bežne používate. Skúste aj improvizovať, poradiť si, vynájsť sa. Idete tým príkladom vašim deťom. Budú v živote vynachádzavejšie.    

Nechajte sa inšpirovať a naplánujte si cestu so sprievodcom od Lonely Planet, celý máj sú vybraní sprievodcovia v akcii

IMG_9393

Každopádne vám prajeme pokojné cestovanie, krásne leto, užite si ho čo najlepšie!