Pre tých, čo vedia, že najkrajší darček je kniha

Z ponuky všetkých kníh v našom e-shope sme pre vás urobili VIANOČNÝ VÝBER – toto sú naše knižné tipy na Vianoce 2022. Knižiek v ňom nájdete viac ako dosť, sú pre rôzne vekové kategórie a svojich favoritov medzi nimi nájdu čitatelia s najrôznejšími záujmami. Aby ste sa medzi našimi vianočnými tipmi lepšie zorientovali, ako sprievodca vám poslúži tento článok.

S prianím pokojného adventu ho venujeme všetkým, ktorí vedia, že najkrajší darček je kniha :)

Pre milovníkov klasických rozprávok

Nie je nič pohodovejšie ako si medzi sviatkami nájsť chvíľku s najbližšími pri rozprávkovom príbehu. Aj keď už sme klasické rozprávky videli alebo čítali stokrát, cez Vianoce si ich radi doprajeme znova. My, dospelí, môžeme v rozprávkach objavovať doposiaľ skryté významy, alebo si len vychutnať ten pocit niečoho príjemne známeho. A tiež môžeme s deťmi zdieľať radosť z príbehov, ktoré ešte nepoznajú.

Medzi naše knižné stálice patrí na Vianoce Luskáčik. Nájdete ho u nás ako v tradičnej podobe, tak ako zvukové leporelo, alebo aj ako knižku s hracím strojčekom. V oboch zvukových variantoch sa vašim domovom rozoznejú melódie z Čajkovského baletu – neodmysliteľne späté s Vianocami.

Medzi rozprávkami nechýbajú POP-UPy Snehová kráľovná a Červená Karkulka.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (34)

Pre tých, čo svet preskúmavajú prstíkmi

Ani na tých úplne najmenších čitateľov Ježiško nezabúda. Na čitateľov „ochutnávačov“ a „ohmatávačov“, ktorí ešte potrebujú pri čítaní pomoc otecka a mamičky. V týchto knihách si rozhýbu prstíky a precvičia tak jemnú motoriku:

Pre budúce Lary Croft a Indiánov Jonesonov

Odrastenejšie deti už pod stromčekom nehľadajú rozprávky, ale dobrodružstvo. Čo si budeme nahovárať... nielen deti. Aj dospeláci, stále mladí srdcom, sa s chuťou ponoria do objavovania stratených pokladov a riešení záhad takmer detektívnych!

Našou veľkou novinkou a vianočným hitom je Tutanchamon, poklad medzi priestorovými POP-UP knihami. Tohtoročné 100-ročné výročie významného archeologického objavu si zaslúži poriadne osláviť. Odvážite sa sňať faraónovi zlatú masku? Knihu môžete dôkladne preskúmať v tomto článku.

Pre fanúšikov spoločného čítania v postieľke

Tieto zbierky príbehov sú ako kúzelné mešce: vždy z nich vytiahnete ďalšiu rozprávku na dobrú noc!

Pre malých vedcov a vedkyne

Tušíte už, že zvedavosť a túžba skúmať veci do hĺbky a prichádzať im na kĺb dostane raz vaše dieťa ďaleko? Podporte jeho zápal – dodajte mu to správne palivo v podobe knihy, ktorá mu rozšíri obzory.

Ako zvieratá myslia a čo cítia je spolu s Tajnými znameniami prírody ideálne pre malé prírodovedkyne. Budúcich fyzikov zaujme pre zmenu Naj… VODA v pohybeMoje prvé pokusy. A ak vám vaše ratolesti doma neustále svietia baterkou do krku a obväzujú neviditeľné zranenia (a vy už si robíte nádeje na štúdium medicíny), nesiahnete vedľa s výberom titulu Prvá kniha o mojom tele :) 

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (33)

Pre poetické duše

Máte naopak doma dieťa zamerané umelecky? Či snáď dokonca básnika či básničku? Toto sú dve knihy vo veršoch (a jedna poetická beletria), ktoré naplno rozprúdia ich kreativitu a zmysel pre krásu:

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (32)

Pre tých, čo v budúcom roku vyrážajú na cesty

Láska k cestovaniu a k poznávaniu cudzích krajov sa v človeku môže prebudiť v každom veku. Vianoce a oslavy Nového roka sú časom, kedy radi spriadame plány do budúcnosti. Pokiaľ medzi vaše sny patria aj tie cestovateľské, nenechajte vašej pozornosti ujsť knižky od Lonely Planet, ktoré vás inšpirujú k tým najkrajším dovolenkám a zážitkom z ciest.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (31)

Ani tento článok nie je schopný obsiahnuť všetky kategórie a podkategórie knižných titulov z vianočnej ponuky vydavateľstva Svojtka & Co. Zároveň trochu dúfame, že už viete, že u nás nájdete množstvo encyklopédií s okienkami, leporel s pohyblivými prvkami alebo zvukových knižiek pre deti. A tak sme vám chceli dať vedieť skôr o iných knižkách, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti.

Prajeme vám, aby ste si ani tento rok nenechali zháňaním vianočných darčekov narušiť vašu vnútornú pohodu. Aj my máme jedno neskromné ​​prianie – aby ste aj v budúcom roku zostali takými skvelými čitateľmi a fanúšikmi nášho vydavateľstva, ako už ste :)