Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

December hlási novinky v obľúbených kategóriách kníh!

Je tu posledný prehľad noviniek nakladateľstva Svojtka v roku 2022. Teší nás, že práve v decembri vám môžeme ponúknuť prírastky v čitateľsky obľúbených kategóriách, ako sú knihy s kúzelnou baterkou, zvukové knižky, encyklopédia s pohyblivými prvkami i leporelá s odklápacími okienkami.

Pokiaľ vám ešte nejaký ten darček pod stromček chýba, práve decembrový prehľad knižných noviniek je miesto, kde môžete nazbierať tipy na poslednú chvíľu. Okrem detských kníh v ňom nájdete aj tituly pre dospelých - pre nadšencov do hudby a do cestovania.

Kúzelné baterky

Knihy s kúzelnou baterkou, ktoré sú veršované a hľadajú sa v nich schované zvieratká, sú u našich malých čitateľov populárnou upokojujúcou aktivitou pred spaním. Pomáha sa v nich medvedíkovi a levíčkovi dať dobrú noc všetkým zvieracím kamarátom. Techniku „kúzelnej baterky“ sme preniesli do dvoch noviniek tentoraz pre staršie deti.

Farma a Nočné zvieratá - Kniha s kúzelnou baterkou zaujmú predškolákov, ktorí sa chcú dozvedieť zaujímavosti o hospodárskych alebo lesných zvieratách. Vedeli ste napríklad, že svetluška je schopná v priebehu dvoch rokov zjesť až 70 slimákov? Ďalšie prekvapivé informácie a hľadanie v obrázkoch pomocou kúzelnej baterky si najviac užijete s deťmi od troch do piatich rokov, ktorým sú tieto dve nové leporelá určené.
7_1Prvé počúvanie

Poznáte tú radosť, keď pozorujete svoje dieťa, ako reaguje na hudbu? Ako vníma rytmus, melódiu, spontánne začína tancovať alebo si pohmkávať? Podporujte detskú muzikálnosť už od raného veku. Zvukové knižky, kde sa hudba prepája s ilustráciami, sú na to priam ideálne.

Novinky zo série Prvé počúvanie (pre deti od troch rokov) Klasická hudba a Uspávanky do postieľky vynikajú jednoduchým, čistým spracovaním so zvukovým panelom po strane a štýlovými ilustráciami. Obe obsahujú šesť známych melódií, ale každá je trochu iná. Klasická hudba zoznamuje čitateľov s okolnosťami vzniku známych diel. Uspávanky do postieľky vám zase vďaka textom umožnia si s hudbou zaspievať.

8_1Objavujeme pod okienkami

Dva nové tituly z radu Objavujeme Les a Záhrada nie sú obyčajnými leporelami s odklápacími okienkami. Tieto knihy s nádherným grafickým spracovaním vás uchvátia svojou obálkou, ktorá je tvorená výrezom, ktorým vidíte dovnútra knihy. Vzniká tak úplne jedinečný efekt. Toto sú knihy, ktoré jednoducho chcete mať doma už preto, ako sú pekné.

Ale aj obsahovo vás a vaše deti zaujmú - budete sa vďaka nim môcť na chvíľku zasnívať a zastaviť. Pozorovať napríklad, ako les na jar ožíva a ako sa v priebehu roka mení. Nahliadnite medzi výrezmi a pod okienka a pozorujte živočíchy v lesoch a záhradách.6_2Dinosaury a ľudské telo v pohybe

Ani kategória veľkých encyklopédií s odklápacími okienkami a pohyblivými prvkami nepríde v decembri skrátka. David Hawcock, svetová trieda v navrhovaní pop-up priestorových kníh, od ktorého sme vydali výpravnú publikáciu Tutanchamón, je tiež autorom dvoch noviniek Ľudské telo a Dinosaury v pohybe. Nechajte vašich školákov so záujmom o biológiu nahliadnuť do útrob ľudského tela. Prehľadne, výstižne, názorne.
9Na cesty 

Ako sa žije cestovateľom v karavane, ktorí brázdia kontinent vo vetre, daždi, zime, horúčave, po pobrežných i vysokohorských cestách? Chceli ste to vždy zistiť? Alebo by ste sami také dobrodružstvo radi zažili a potrebujete len pošťuchnúť, nabrať inšpiráciu a odvahu?

Ponorte sa do zážitkov dvoch francúzskych cestovateliek, ktoré napísali knihu Karavanom po Európe. Každá zvlášť, vo svojom špeciálne upravenom aute, križuje Európu. Či už samy alebo s priateľmi, nikdy sa nenudí. V knihe od Lonely Planet Karavanom po Európe vám odporúčajú svoje najobľúbenejšie trasy a pridávajú tipy na ďalšie podobné výlety, ktoré sa dajú absolvovať všelijako, ale jedine v karavane je to to pravé dobrodružstvo. Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (20)