A je po Vianociach. Ako s deťmi prečkať dlhý január?

Tiež na vás padá januárová „deka“? Bielych Vianoc sme sa vo väčšine nedočkali, a tak sviatočnú náladu udržovala hlavne radosť detí. O to krušnejší je teraz návrat „do procesu“ – do prác, škôl a škôlok. Chcelo by sa zaliezť pod perinu a do jari nevystrčiť nos.

Ako s deťmi dlhý január prečkať? Možno si hovoríte, že darčekov dostali od Ježiška viac ako dosť, ale nenašiel by sa u vás predsa len priestor na nejakú novú knižku? Začiatkom roku 2023 ich totiž u nás vychádza niekoľko. Nestihli sme vám ich predstaviť pred Vianocami, ale neradi by sme, keby zapadli len preto, že sme práve boli „pod perinou“ :-)

Január vám rozžiari kniha so svetielkami

Paradoxne proti duchu úvodnej výzvy vám ako prvú chceme ukázať „spaciu“ knižku Dobrú noc. Jedná sa o knihu so svetielkami. Je nádherne ilustrovaná - grafická stránka je skutočne ozdobou knižnice. Alebo v prípade tejto knižky nočného stolíka. V knihe Dobrú noc sledujeme líšku a jazveca, dvoch kamarátov, ako na bicykloch prechádzajú mestom. Jazvec, zvyknutý na prítmie lesa, sa čuduje, odkiaľ sa všetky tie svetlá berú. Bude sa mu líška posmievať, alebo mu to trpezlivo vysvetlí? Zistíte s deťmi pri spoločnom čítaní, ako inak ako v postieľke. 

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (3)Rozprávky ako priestorové leporelá

Keď už sme v tých postieľkach, naladení na čítanie pred spaním, hodí sa zmieniť nové priestorové leporelá s obľúbenými rozprávkami. Teraz v januári vychádzajú dve novinky - Zlatovláska a tri medvede a Popoluška. Tiež je u vás Popoluška najobľúbenejšou vianočnou rozprávkou? Predĺžte si jej čítaním sviatočnú atmosféru. V tejto edícii priestorových leporel nájdete už 5 titulov!

 Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir.

Malé deti milujú… učiť sa niečo nové

Dosť už bolo spania, je čas vyskočiť z postelí a niečo robiť. Január je tiež obdobím predsavzatia a odhodlania. Čerstvý štart a túžba naučiť sa niečo nové - to začiatky roka sprevádza. Učenie majú priamo v názve dve zaujímavé novinky: Malé dieťa sa učí - Farma a Nákladiaky. Jedná sa o knižky s uzatvárateľnými kazetami, obsahujúcimi 12 dielikov. Ide v podstate o 12 obrázkov v podobe vkladačiek, ktoré má dieťa za úlohu umiestniť v knihe na tie správne miesta. A čo sa pritom dieťa učí? Samozrejme nové slovíčka a prácu s prstíkmi, teda jemnú motoriku.

Rovnaké ciele si kladú aj dve leporelá s tuhými odklápacími okienkami, určené už podľa názvu tým naozaj najmladším čitateľom. Bábätká milujú. Vychádzajú dve - Prvé slová a Zvieratá. A čo v nich bábätká milujú? :-) Hlavne roztomilé ilustrácie a odkrývanie predmetov a zvierat schovaných pod okienkami. To sa drobcom nikdy neomrzí!

 

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (2)

Pozri pod okienko, hľadaj dinosaury

Pozrieť pod okienko môžete aj s deťmi, ktoré už plienkam odrástli. V týchto leporelách s 12 pevnými okienkami sa zvedavé deti dozvedia veľa zaujímavostí o zvieratách z lesa, či už toho súčasného alebo pravekého, kde sa ešte preháňali desiví dinosaury.

SK variant: …zaujímavosťou o zvieratách z farmy alebo z lesa, či už toho súčasného alebo pravekého, kde sa ešte preháňali desiví dinosaury.

 

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (15)

Kam sa podeli samolepky? Nestratili sa, tu sú!

A nezabúdame ani na väčšie deti, ktoré potrebujú riešiť úlohy a dozvedať sa nové informácie. Budujú a posilňujú si tak sebavedomie a povedomie o svete a svojom mieste v ňom. Celý rad úloh pre nich nájdete v štyroch samolepkových pracovných zošitoch 100 STRATENÝCH SAMOLEPIEK. Deti sa v nich učia hlavne tvary a počítanie a pokladajú tak základy matematických zručností.

 Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (20)_1

So Svojtkou na Nový rok aj po celý rok

Zaobstarajte si niektorú z týchto knižných noviniek a uvidíte, že ich veselé farebné ilustrácie vám prežiaria aj ten trochu šedivý január. V e-shope Svojtka.sk nájdete vždy inšpiráciu, ako si čítaním a plnením úloh spríjemniť doma s deťmi čas.

Tušíte, že sa k nám počas tohto roku vrátite a nakúpite ďalšie detské knižky? Nič by nám neurobilo väčšiu radosť! :-) Skúste teda zvážiť registráciu do vernostného programu. Je určený všetkým zákazníkom a určite sa oplatí. Tu o ňom nájdete podrobnosti a návod, ako sa prihlásiť.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (1)