9 nových Kumonov. Čo je za úspechom japonskej metódy?

Zo zeme vychádzajúceho slnka k nám prichádza ďalšie rozšírenie populárneho radu pracovných zošitov Kumon. Ide o 9 nových zošitov. Nadväzujú na už vydané úspešné tituly, ktoré teraz vychádzajú v dotlačiach zároveň s novinkami.

Kumon. Táto učebná metóda si získala obľubu nielen v Japonsku, ale podľa jej vzoru sa učí už vo viac ako 50 krajinách sveta. Vďaka titulom vydávaným vydavateľstvom Svojtka k nim pred pár rokmi pribudlo aj Česko, kde sa teraz dokonca otvárajú aj prvé vzdelávacie centrá Kumon.

Novinky 2023 z radu KUMON

„Malý rad“ – pracovné zošity Prvé kroky: pre vekovú kategóriu 2+

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir._1

„Veľký rad“ – Môj pracovný zošit: nadväzuje na „malý rad“, pre predškolákov vo veku cca 4 rokov

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (1)_1

Rad Príprava do škôlky – samostatne stojace zošity zamerané na prípravu detí zo škôlok

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (2)_1

Popri týchto novinkách vychádza ešte veľa už skôr vydaných a úspešných titulov. Celkovú predstavu o našej aktuálnej ponuke pracovných zošitov Kumon si najlepšie urobíte na tomto odkaze: KUMON – učenie hrou. Pripomeňte si na ďalších riadkoch článku, v čom je Kumon jedinečný a prečo je vhodné postupovať s deťmi práve touto výukovou metódou.

Začíname od piky

Kumon nie je ako iné, náhodne zostavené pracovné zošity, ktoré nedbajú na dosiahnuté schopnosti dieťaťa. Na rozdiel od nich stavia na logickom princípe – začať od toho najjednoduchšieho a postupne zvyšovať obťažnosť.

Všetko začalo v Japonsku pred 65 rokmi, kedy učiteľ Toru Kumon prišiel na spôsob, ako svojmu synovi pomôcť lepšie prospievať v škole. Na popud svojej ženy vytvoril súbor krátkych úloh, ktoré jeho syn mohol každý deň úspešne zvládnuť za dobu kratšiu ako 20 minút. Keďže každá nasledujúca úloha bola o trochu náročnejšia ako predchádzajúca, syn bol schopný osvojiť si dané zručnosti a nadobudnúť sebaistotu, aby robil ďalšie pokroky.

 Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (14)Rodičia vítaní: Čo môže Kumon ponúknuť vášmu dieťaťu?

Kumon je určený deťom každého veku a každej úrovne schopností. Či už chcete svojmu dieťaťu dať trochu náskok vo vzdelávaní, vybudovať pevné základy pre budúce štúdium alebo sa zamerať na možný problém v učení, Kumon poskytuje účinný program na rozvíjanie kľúčových študijných zručností podľa silných stránok a potrieb každého dieťaťa.

Kumon nabáda k riadnej motivácii dieťaťa rodičom. Zároveň podáva rodičom pomocnú ruku. Na každej strane pracovného zošita sú pokyny pre dospelých. Tie pomôžu rodičom dobre vysvetliť aktivitu dieťaťu a napovedia, ako si pri jej plnení najlepšie užiť spoločné chvíle.

A keď to bude hotové?

Vyplnili ste s dieťaťom celý jeden zošit Kumon od začiatku do konca? Skvelá práca, poriadne to s ním oslávte! Prejdite si spoločne vyplnený zošit a pochváľte ho za to, ako šikovne aktivity zvládlo. Pri porovnaní prvej a poslednej úlohy uvidíte, že urobilo neuveriteľný pokrok. To je práve kúzlo Kumonu - stupňovanie obťažnosti a rozvíjanie schopností krôčik po krôčiku. Na konci je aj diplom, ktorý môžete vyplniť a odovzdať dieťaťu. Uschová si ho alebo zavesí na nástenku ako motiváciu.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (3)_1

Zhrnutie: Základom je motivácia

Metóda Kumon umožňuje každému dieťaťu úspešne robiť pokroky tým, že sa postupuje po malých, zvládnuteľných krôčikoch. To umožňuje deťom, aby uspeli, čo v nich vzbudzuje vedomie úspechu a podporuje v nich motiváciu na dosiahnutiu ďalších úspechov. Dieťa vždy postupuje podľa svojich individuálnych schopností, aby plne dosiahlo svoj vzdelávací potenciál.

KUMON ROZVÍJA:

  • Zlepšené sústredenie a študijné návyky
  • Zvýšenú sebadisciplínu a sebadôveru
  • Podanie toho najlepšieho výkonu podľa potenciálu každého študenta
  • Pocit a vedomie úspechu

Pracovné zošity Kumon určite stojí za to vyskúšať. Po dokončení všetkých aktivít v jednom zošite pouvažujte nad kúpou nadväzujúcich pracovných zošitov. Prehľadného sprievodcu tým, ako na seba jednotlivé tituly nadväzujú, nájdete na zadnej obálke každého Kumona. 

Sajonára a učeniu zdar! 

(Kumony pre vás práve naskladňujeme, budú všetky dostupné v eshope v najbližších dňoch)

Vyskúšajte!

Stiahnite a vytlačte si nasledujúci obrázok z Môj pracovný zošit Tvorenie z papiera a vyskúšajte si, či budú naše zošity vyhovovať!

Tvorba z papiera4