Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

NAJPESTREJŠÍ NOVEMBER: Rôzne typy detských kníh

Novembrové knižné novinky majú prírastky snáď v každom žánri a type knihy, ktorý je v poslednej dobe u našich čitateľov populárny. Stačí pohľad na tento jediný mesiac a je to, ako keby ste listovali v katalógu kníh pre deti.

Tento rok v novembri u nás nájdete nové zvukové knižky, priestorové POP-UP leporelá, maľovanie vodou, a navyše originálne prepojenie detskej knihy s vkladačkou, alebo dokonca vianočného príbehu s hracím strojčekom! Až zatočíte kľučkou a hrací strojček sa rozcinká, celkom neomylne už ucítite prísľub toho najkrajšieho obdobia v roku, kedy sa plnia detské priania…

Knižka a detská vkladačka v jednom

Určite poznáte detské vkladačky - obľúbené, väčšinou drevené dosky, z ktorých sa dajú jednotlivé obrázky vybrať a potom zase vrátiť. Deti ich milujú, jednu vkladačku chcú „pretočiť“ pokojne niekoľkokrát. Pri umiestňovaní obrázkov do správnych pozícií si cvičia jemnú motoriku a koordináciu oko-ruka. Vkladačky bývajú väčšinou tematicky zamerané – deti si tak rozvíjajú slovnú zásobu, keď do vkladačky vracajú napríklad 10 rôznych zvierat.

V knižke, ktorá práve vychádza, spájame princíp vkladačiek s osvojením základnej slovnej zásoby – obľúbených prvých slov. Nájdi a vlož - Prvé slová obsahuje 8 vkladačiek umiestnených priamo v obálke. Dieťa za pomoci rodiča potom hľadá ich miesto vo vnútri knihy, na 4 rôznych dvojstránkových scenériách. Tie tvoria pestrofarebné obrázky vecí, s ktorými sa bábätko najčastejšie stretne vo svojom bezprostrednom okolí, doma a na prechádzkach. Dieliky sú pevné a perfektne padnú do detskej dlane. Z prezerania Nájdi a vlož - Prvé slová sa u vás doma stane určite obľúbená a mnohokrát opakovaná aktivita.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (17)

Cesta do vesmíru alebo do vnútra ľudského tela? Áno, s POP-UP leporelami!

Milovníci POP-UP leporel, jasajte! Teraz môžete výrazne rozšíriť svoje zbierky. Vychádza celý rad 10× POP-UP od Davida Hawcocka, uznávaného tvorcu tohto typu kníh. Nechajte sa očariť jeho rafinovanými papierovými modelmi, ktoré priamo pred vašimi očami vystupujú zo stránok. Na výber máte zo 4 noviniek. Vybrať medzi nimi tú najkrajšiu je nemožnú úlohu. Takže úplne najlepšie bude, keď si zaobstaráte všetky. Predsa by ste nechceli, aby vám nejaká v zbierke chýbala ;)

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (19)

Prepracovaná zvukovka

Navštívte 7 rôznych prostredí z celého sveta a zoznámte sa až s 200 živočíchmi, ktorí sa v nich vyskytujú. To všetko vo veľkej, prepracovanej zvukovej knihe Nájdi ma - Úžasné zvieratá. Zvuky zvierat samozrejme nesmú chýbať, plus k nim v tejto knihe získate aj interaktívne hry na počúvanie, ktoré zážitok z čítania rozšíria o zábavu pre jedného alebo aj viac „hráčov“.

Na celostránkových, kúzelne stvárnených ilustráciách objavujte známe zvieratá z farmy, ale aj originálne tvory zo savany alebo z džungle. Zvuková kniha Nájdi ma - Úžasné zvieratá neobsahuje žiadny nevzhľadný plastový modul po strane. Nie, tlačidlá so zvukmi sa stláčajú priamo na stránkach knižky. Ako to funguje? To zostane takým naším malým knižným tajomstvom…

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (18)Obľúbili ste si maľovanie vodou? Skúste tieto novinky s plniteľnou fixkou!

 Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (16)

Stačí zatočiť kľučkou, strojček zazvoní, rozprávka začína...

Zvuk zvonkohry alebo hracieho strojčeka skrátka k zime a čakaniu na Vianoce patrí. A do atmosféry jesene, kedy je skvelé schúliť sa doma pod dekou a prečítať si nejakú peknú rozprávku, sa hodí tiež. Takže pokiaľ to do adventu nemôžete vydržať a chcete sa potešiť nejakým magickým príbehom už teraz, siahnite po knihe Luskáčik - kniha s hracím strojčekom.

Obľúbený štedrovečerný príbeh o oživenom luskáčiku na orechy a dievčine Klárke, ktorej sa to možno všetko len zdá, je v tomto knižnom vydaní doplnený o kovový hrací strojček s kľučkou, pri ktorej zatočení sa ozve melódia z rovnomenného Čajkovského baletu. Razom si doma vyčarujete tú pravú sviatočnú náladu. Novinku Luskáčik - kniha s hracím strojčekom zaobstaráte ako mnoho iných noviniek v e-shope Svojtka.sk už dnes, ale odporúčame vám - VYDRŽTE TO s jej čítaním aspoň do predvianočného času.

Letieť s Luskáčikom zimnou krajinou do Kráľovstva sladkostí… to si žiada ten správny čas a rozpoloženie.

Nech vám naše nové knihy prinesú čo najviac takýchto jedinečných momentov.