Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

POP-UP POKLAD: Tajomstvo Tutanchamónovej hrobky ODHALENÉ

V novembri 2022 to bude presne 100 rokov, keď archeológ Howard Carter vyhlásil: „Vidím úžasné veci.“ Vstúpil vtedy prvýkrát do hrobky faraóna Tutanchamóna a zaslúžil sa o najznámejší archeologický objav všetkých čias. Aj vďaka tomuto činu dnes môžeme staroveký Egypt, Tutanchamóna a archeológiu osláviť vydaním nádhernej, výpravnej priestorovej knihy Tutanchamon. Pýši sa nálepkou POP-UP DELUXE a my veríme, že právom.

  • Tutanchamon je úplne výnimočná pop-up kniha, ktorá čitateľov doslova vtiahne a prenesie do fascinujúceho sveta starovekého Egypta.
  • Postavte sa tvárou v tvár Tutanchamónovi, panovníkovi, ktorý vládol krátko a zomrel veľmi mladý, ale aj napriek tomu je dnes najslávnejším faraónom.
  • Na každej stránke ožívajú nečakané priestorové prvky – ako by ste sa vo vnútri faraónovej hrobky ocitli sami! Je originálne a starostlivo ilustrovaná.

V knihe Tutanchamon sa dozviete mnohé o egyptskej mytológii. Zoznámite sa so starovekým Egyptom aj s jeho božstvami. Preskúmate náboženstvo a rituály a navštívite chrámy, ako je Luxor v Údolí kráľov.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (8)

Čo vieme o Tutanchamónovi?

Tutanchamon, ktorého meno znamená „žijúca podoba Amona“, žil pred viac ako 3300 rokmi, na trón nastúpil v 7–8 rokoch a zomrel už v 18. Bol to naozaj mladý faraón, tak prečo je dnes ten najznámejší? Práve kvôli objavu Howarda Cartera z roku 1922, keď svoje tajomstvá vydala takmer neporušená faraónova hrobka. Zlodeji do nej síce v minulosti prenikli, ale nedostali sa ďalej ako do okrajových miestností.

Práve Carterovi vďačíme za to, že na základe jeho objavu vieme, ako vyzeral faraónov život; poznáme tiež výzdobu hrobky aj obsah pokladnice. S tým všetkým vás kniha Tutanchamon zoznamuje – nie nudnou, učebnicovou formou, ale dych berúcim, pohlcujúcim zážitkom v podobe priestorových ilustrácií, ktoré pred vami vyvstávajú zo stránok a na ktoré si môžete siahnuť a rozpohybovať ich.

Dozviete sa tiež, ako prebiehala mumifikácia, ako postupoval Carter a jeho tím pri vykopávkach aj čo je pravdy na tom, že hlavných aktérov objavu postihla ako trest za porušenie hrobky hrozná faraónova kliatba.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (10)

Symbol starovekého Egypta

Na knihe spolupracovali autori Alberto Siliotti, Javier Joaquin a David Hawcock, teda tí z najpovolanejších. Siliotti je vedecký novinár špecializujúci sa na egyptológiu, Joaquin kresliar ovládajúci tvorbu klasickú aj digitálnu a Hawcock je svetová autorita na poli papierového inžinierstva, teda návrhov a výroby priestorových pop-up kníh.

Táto mimoriadna kniha prenesie čitateľov do fascinujúceho sveta starovekého Egypta, medzi bohmi a faraónmi. Zoznámite sa s tým najznámejších z nich – s Tutanchamónom! On a jeho zlatá maska, to sú skutočné symboly starovekého Egypta, ktoré už 100 rokov utvárajú našu predstavu o tom, ako vtedy vyzeral život faraónov a ich ľudu.

Pozrite si video knihy