Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Predstavujeme februárové knižné novinky

Vo februári malí prieskumníci nebádajú v prírode, ale v knižkách. Preto tu máme novinky pre nadšencov do dinosaurov i chrobákov. A niečo pre tvorivé duše? Jedinečná pracovná kniha pre sebavyjadrenie malých detí.

O našich deťoch sa toho chceme dozvedieť čo najviac. Tušíme vôbec, ako sa tí najmenší dívajú na svet a sami na seba? Čo považujú za svoje obľúbené a neobľúbené veci? Čo im z ich okolia pripadá najpodstatnejšie? Toto som ja  je pracovná kniha so samolepkami určená deťom, ktoré práve začínajú kresliť. Ide o kreatívne vyjadrenie ich osobnosti, nálady, pocitu a hodnotenia. Pri vyplňovaní deti rozvíjajú vnímanie seba samého, ako človeka s vlastnými názormi a vkusom. Vyplnenú knižku deťom uchovajte a ukážte znovu, až budú staršie. Bude to pre nich jedinečná pamiatka.

 IMG_4945IMG_4944IMG_4947

Je možné si ohmatať slová alebo farby? Určite áno – v dvoch tituloch, Malé dieťa sa učí. Sú totiž tak trochu hračkou. Pripomínajú krabice s postranným zapínaním a hore majú priesvitné puzdro. To je určené na vkladacie obrázky – pevné jednodielne puzzlíky. Dve témy, Slová a Farby, ponúkajú množstvo obrázkov, pri ich vkladaní si deti potrénujú jemnú motoriku. Vo Farbách sa navyše naučia základné farby a v Slovách preskúmajú hračky, ovocie, predmety vonku aj doma. Tieto hravé knižky budú baviť deti vo veku okolo dvoch až troch rokov.

puzzle dieliky blog

Pozná vaše dieťa viac dinosaurov ako vy? Recituje sebaisté výrazy ako Pachycephalosaurus? Nehľadajte hneď najbližšiu školu s výukou paleontológie. Dinosauria mánia si nájde veľa detí. Súvisí to s ich potrebou uchopovať svet okolo seba tým, že mu dávajú nálepky – kategorizujú si ho. Naviac si znalosťou mnohých druhov dodávajú sebadôveru, pretože je to niečo, čo nepoznajú ani rodičia. Pre malých nadšencov do dinosaurov vydávame dve novinky z edície Ahoj dinosaurus. Rozpohybované leporelá Diplodocus Tyrannosaurus Rex predstavujú typického zástupcu bylinožravých a mäsožravých dinosaurov. Prezrite si ich spolu s deťmi a tiež sa niečo priučte. Nabudúce už vás kdejaký praveký jašter nezastraší.

 dino na blog

Pozor, nech nikoho nezašliapnete! V knižke Hmyz sa to minipotvorkami len tak hemží. Jedná sa o titul z obľúbeného seriálu MiniPÉDIÍ, akurát že tento je určený starším deťom, cca od 6 rokov. Kto s nami zdieľa naše domovy, a aká háveď sa skrýva naopak vonku? Čo prežije za svoj život chrúst? Akými netušenými schopnosťami hmyz oplýva? Vychytané priestorové prvky a rozpohybované obrázky odpovedia maximálne názorným spôsobom. Nakoniec sa dozviete, prečo sú bezstavovce potrebné pre zdravý stav prírody. Čo môže urobiť každý, aby ich chránil? Jednoducho, ...nech brouka žít!

Deti majú neuveriteľnú schopnosť prichádzať s otázkami, ktoré sa zdajú samozrejmé, a pritom na to nie je jednoduchá odpoveď. Zvyčajne začínajú slovom prečo. Takýmto všetečným otázkam je venovaná celá séria Úplne prvé otázky a odpovede. Tieto odklápačky s okienkami už odpovedali na všetko možné: Prečo si musím čistiť zuby? Čo sú to bacily? A teraz skúsia objasniť ďalšiu veľkú záhadu. Prečo sa musím obliekať? Vysvetlia deťom, prečo nemôžu stráviť celý deň v pyžame, k čomu je dobrá bunda a čižmy aj prečo sa zvieratá obliekať nemusia. A v neposlednom rade – Kedy si na seba budem môcť vziať konečne ten dinosaurí kostým?

59B895E5-348A-4249-9186-1AE75C399DAF39D4A524-79A5-406F-B108-F540FE3830EFB0CF9136-1BC1-4EE8-B276-DD75C7691245

Ak sa chystáte na hory, obohaťte zimnú dovolenku o knižnú novinku od Svojtky. Keď sa čítanie novej knihy spojí s neobvyklým prostredím, vzniká z toho zážitok, ktorý si malí aj veľkí čitatelia dlho pamätajú.