Predstavujeme aprílové knižné novinky

Jarné novinky od Svojtky vás určite prebudia zo zimného spánku. Je v nich veľa aktivít. Budete sa voziť na koni a traktore, zmočíte sa vo vani so striekajúcimi leporelami a na záver sa občerstvíte čerstvou zeleninou. A to všetko vďaka novým knihám a leporelám!

Ak by sme povedali, že Minipédií už existuje celý rad, značne by sme podcenili túto megaúspešnú sériu pohyblivých leporel. A predsa medzi Minipédiami chýbala jedna zásadná téma. Je zdravá, farebná, svieža a chutí skvele - áno, je to zelenina! MiniPÉDIA Objavujeme svet! Zelenina konečne oboznámi najmenších so základmi zdravej výživy. Deti si hravou formou precvičia prsty a dokonca si osvoja farby pri hľadaní červených paradajok alebo zeleného hrášku v struku. Zeleniny nie je v jedálnom lístku nikdy dosť a malí stravníci by sa mali čo najskôr naučiť, že zelenina je ich priateľom. Táto Minipédia zo základnej série Objavujeme svet! určite pomôže.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (16)

Ak majú vaše deti rady zeleninu, určite si obľúbia knihu Dobrú chuť!, ktorá spolu s knihami Farby, Zvieratká a Dobrú noc! publikujeme v jednom praktickom boxe, Knižnica - Prvé knihy pre bábätko. Má jednoduché ilustrácie v základných farbách a s vysokým kontrastom, takže je skutočne prispôsobená najmladším čitateľom, ktorých zrak sa ešte len vyvíja. Okrem toho sa s týmito pevnými doskovými knihami dá robiť veľa vecí popri čítaní. Postavte napríklad dom alebo vežu! Dieťa tak už v ranom veku spozná, že knihy sú zábava a že čítanie do života rozhodne patrí, čím ho obohatí.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (19)

Nehráte sa s knihami? Tak to si rýchlo vymažte z hlavy, naopak, s nasledujúcimi dvoma obrázkovými knihami vám nič iné nezostáva. Sú gumové a určené na čítanie vo vani. A nielen na čítanie. Tieto knihy dokonca striekajú vodu! Špliechajúca rybka a Špliechajúca kačička majú jednoduché hravé verše a veselé obrázky. A čo je najdôležitejšie, striekacia pištoľ, ktorá sa po stlačení pod vodou naplní a potom funguje ako malá vodná pištoľ. Deti, ktoré sa nerady kúpu, tieto leporelá presvedčia, že vo vani je to skvelé. A malé deti, ktoré milujú špliechanie a čľapkanie, budú môcť vo vani stráviť ešte viac času. Čakajú vás dlhšie chvíle pokoja, drahí rodičia. Trochu vlhkosti v kúpeľni za to stojí, však?

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (17)

Už žiadne škriepky, späť do práce. Na farme sa dá robiť veľa vecí. A kto pomáha ľuďom najviac? Predsa silák Traktor! Pre všetkých malých traktoristov máme jedinečnú novinku, vďaka ktorej sa môžu pozrieť na svoj milovaný traktor, alebo skôr pod kapotu. V knihe Traktor - ako funguje nájdete základné informácie o traktore, jeho funkciách a častiach, ako aj ilustrácie s výrezmi, vďaka ktorým vám neunikne žiadne tajomstvo traktora. Nedá sa to opísať - musíte to vidieť! Farmár už čaká, vyjdite po schodoch do kabíny, pripojte k vlečnej guli skvelé vybavenie a vyrazte na pole.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (18)

Kto pomáhal ľuďom predtým, než sa objavili traktory? Kto sprevádzal človeka počas celej histórie na všetkých slávnych objavných cestách? Kto ho doslova nosil na chrbte? Boli to kone, tieto úžasné tvory, ktoré dodnes milujeme a obdivujeme. Veľká kniha plná pohyblivých prvkov Naj... KONE v pohybe vám predstaví kone zo všetkých strán. Dozviete sa o rôznych plemenách koní, jazdeckých športoch, vybavení stajní a veterinárnych klinikách. Táto séria ručne vyrobených obrovských kníh zvyčajne oboznamuje čitateľov s technickými témami, ale tentoraz si posvietili na kone. A podarilo sa to skvele. Priestorové prvky, pohyblivé obrázky, výklopné okná... to všetko na vás čaká v tejto informáciami nabitej knihe o koňoch. Prekypujeme nadšením. A vy?

 

Možno si už nechcete obrázkové knihy len prezerať, možno ich chcete sami vytvárať. Ak sa chcete stať umelcom a naozaj sa naučiť kresliť, máme pre vás skvelú správu. Vydávame obsiahlu knihu Kompletný kurz kreslenia, vďaka ktorej sa naučí kresliť každý. Môžete do nej nahliadnuť, aj keď sa práve netúžite stať výtvarným veľmajstrom. Kreslenie je totiž skvelá relaxačná aktivita pre každého (a môže fungovať aj ako arteterapia). Ruku na srdce, kedy ste naposledy vzali do ruky ceruzku, čistý biely papier a jednoducho nakreslili obrázok? V detstve je to samozrejmosť, ale časom o to prichádzame... Objavte v sebe znovu radosť z kreslenia. A naučte sa to dobre - od základov až po zložitejšie techniky. Možno máte nečakaný talent. 
kresleni

Kniha Kompletný kurz kreslenia sa predáva v češtine. 

A špeciálne zľavy v apríly nájdete tu, najmenším kupačom sa bude určite niečo páčiť a nepokazia si zúbky.