Ako zmysluplne vyplniť deťom čas. 3. časť - deti od 2 rokov

Akú knihu ponúknuť podľa veku. Pohľadom matky.

Pozor, v tomto období sa vaše dieťa môže začať s vami hádať! Prajeme pevné nervy! Nuž, ale nebojte, máme overené a veru odskúšané pomôcky – knihy! Nechce sa vaše dieťa obliecť? Nechce si vyčistiť zuby? Nechce sa mu spinkať? Alebo len nevie čo zo sebou a potrebujete ho niečím zabaviť?

Začína obdobie tvorenia! Hurááááá! Vaše dieťa už udrží v ruke tužku a verte, keď zistí, že môže zanechať stopu, tak ju aj zanechá! J Preto  malému tvorovi podsuňte, kde stopu zanechať môže.

Veľmi, naozaj veľmi vám odporúčame MAĽOVANIE VODOU. Začnite leporelom, s pevnými stránkami. Biele časti možno veľmi ľahko vyfarbiť, stačí namočiť štetec, ktorý je súčasťou knihy, do vody a krásna sýta farba sa ako zázrakom na bielom podklade objaví. A to nie je všetko! Vymaľovaný obrázok ako kúzlom zmizne, keď zaschne, a tak ho dieťa môže vymaľúvať stále znova. Skontrolujte, či dieťa drží štetec správne. S touto knižkou si bude precvičovať jemné motorické schopnosti a koordináciu oka a ruky. Benefitom je aj minimum upratovania, milé mamičky.

 

Ďalšia super vychytávka, ktorá vaše dieťa zaručene zabaví – NÁLEPKY. Okolo druhého roku deti radi lepia. Malý zajačik, Pre najmenších alebo Bublinky, ale aj mnohé ďalšie, sú veľmi obľúbené. Jednoduché nálepky s potlačou a okrúhlym alebo iným tvarom sa najmenším deťom ľahšie odliepajú, vaša pomoc však bude zo začiatku potrebná a trafiť nálepku do správneho miesta nebude úplne jednoduché. Chváľte, aj keď nálepka nebude na svojom mieste. Vieme, aké je to niekedy ťažké, však milí rodičia perfekcionisti? :) Cítime s vami.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (9)

Nájdite si svoju AKTIVITU, vyfiltrujte si vek a prezrite si video s prelistovanou knihou, určite vám niečo padne do oka, neprehliadnite ani pracovné zošity KUMON, sú už pre deti od 2 rokov.

Nezabudnite na OKIENKOVÉ ENCYKLOPÉDIE. Zvedavosť je veľmi silná vlastnosť, preto vaši nezbedníci určite budú chcieť zistiť, čo sa nachádza pod okienkami. Deťom tak nenásilnou formu knižka vysvetlí rôzne veci, napríklad aj prečo si musíme čistiť zúbky, prečo sa musíme obliekať, na čo je nočník, čo sú to bacily, čo je to hovienko a vysvetlia aj veľa ďalšieho.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (10)

V tomto veku už budete zrejme chcieť vaše dieťa socializovať a pripravovať na škôlku. Pre hladký štart v novom a neznámom prostredí určite pomôže, keď dieťatko zoznámite s tým, čo ho čaká. Vyberte si z titulov O ŠKÔLKE, pomôžu vám zoznámiť sa s prostredím a rôznymi situáciami, na ktoré treba dieťatko pripraviť. Téme škôlky sme sa už venovali v tomto článku, neváhajte sa preto inšpirovať tam.

Neprestávajte si čítať, rozširujte slovnú zásobu, i keď v tomto veku už majú deti aj veľa inej zábavy, čítanie je dôležité a široká slovná zásoba pomôže a uľahčí v ďalších etapách života.

Vaša teta zo Svojtky

Môže sa stať, že sa niektorá kniha z článku vypredala. Kontaktujte nás na obchod@svojtka.sk a radi vám poradíme alternatívu.