Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Prázdninové akcie: Prečítané leto a veľká zľava v eshope

Leto je v plnom prúde – teraz v druhej polovici júla dokonca tak veľmi, že na aktivity vonku je príliš horúco, a tak je oveľa príjemnejšie zostávať v chládku alebo aspoň v tieni a čítať si. Nielen z tohto dôvodu sme veľmi radi, že existuje projekt Prečítané leto, ktorý upevňuje v deťoch už od raného veku predstavu, že práve letné mesiace sú ideálnou dobou na čítanie a že vďaka knihám sa dá zažiť mnoho dobrodružstiev.

Tak k tomu by to chcelo tiež nejakú zľavovú akcičku, však? Čítate ďalej a dozviete sa o nej!

Prečítané leto: rozdelené podľa tém a podľa veku

Projekt vznikol u nás na Slovensku a funguje piaty rok, avšak prebrali ho druhým rokom aj bratia Česi. Prečítané leto rozdeľuje prázdniny do 9 týždňov – 3x3 knižných tém: 3 veľké témy a k nim 3 menšie podtémy, ktoré tú hlavnú špecifikujú. Na každý týždeň majú účastníci odporúčané knižky, ktoré sa k téme hodia.

Materiály zadarmo k Prečítanému letu

Prečítaným letom vás sprevádzajú dva materiály, ktoré sú pre registrovaných účastníkov úplne zadarmo: Brožúra s knižnými tipmi a Prázdninový denník. Stačí sa registrovať.

1. TÉMA

Prečítané leto začalo 27. júna a prvé tri týždne boli venované téme O MESTE A MESTEČKU. Hneď v prvom týždni s podtémou O fontánach sme z nášho vydavateľstva mali pre kategóriu 2 – 4 roky knižku Prvé slová – MESTO. Vyberá sa jedna hracia a jedna čítacia kniha. Táto je práve tá hracia. Čo to vlastne znamená? Len to, že po pár spoločných čítaniach si váš drobec môže knihu “čítať” aj sám. Obsahuje totiž otváracie okienka a tie sú vždy zábava. Tieto sú naviac ešte super odolné, vyrobené z hrubšieho kartónu. 

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (12)

2. TÉMA

Ďalšiu časť prázdnin spája hlavná téma O TME. Napríklad šiesty týždeň od 1. augusta bude O baterkách! Tam priam skvele zapadá naša knižka Dobrú noc, medvieďa! Ale pozrite aj na knihy z edície Posvieť na to. Jedná sa o obľúbené čítanie s baterkou, ktorá na stránkach odhaľuje množstvo prekvapení. Ideálne pod perinu!

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (13)

3. TÉMA

Posledná téma bude O POMOCI. Každopádne sa nechajte inšpirovať prepracovanými témami a knižnými tipmi tu https://www.precitaneleto.sk/blog/temy-2022.

Ďakujeme tvorcom PREČÍTANÉHO LETA - tejto úžasnej aktivity!

Prečítali ste sa letom až sem? Zaslúžite odmenu!

Aby sa vám vo zvyšných týždňoch Prečítaného leta u nás lepšie nakupovalo, pripravili sme pre vás akciu v e-shope s kódom LETO28. Ako už sám kód napovedá, dostanete s ním zľavu 28 % na nákup a ešte aj knižný darček – knihu Ako to rastie. Zľavu môžete využiť na akékoľvek knižky, ktoré sa vám v e-shope Svojtka.sk zapáčia, nemusia byť zahrnuté do projektu Prečítané leto.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (14)

Budeme radi, keď nám dáte vedieť, či ste sa do Prečítaného leta zapojili a aké sú vaše skúsenosti. Majte sa krásne a nezabudnite, že horúce dni idú oveľa ľahšie prečkať s dobrou knižkou v ruke!