Leto v knihách, knihy v lete

Letné dni plné ciest a dobrodružstiev, to nie je práve obdobie na sústredené čítanie. Nájdu sa knižné novinky, ktoré deti plné energie aspoň na chvíľku zabrzdia? U nás určite áno!

Dospelí si v lete radi poležia s knihou na ležadle alebo v hojdacej sieti. Ale čo deti? Poznáme to, tie stále niekde lietajú. Aj tak sa v našej ponuke nájde pár noviniek, ktoré malým čitateľom a čitateľkám umožnia spomaliť. Vysvetlite im, že aj to je dôležité. Inak leto im utečie ako voda…

Na cestičke pre prsty

Čo si budeme hovoriť, letné cestovanie s deťmi býva náročné a často je na hony vzdialené predstave rodičov o dovolenke alebo minimálne krátkom odpočinku. Človek musí byť neustále v strehu. A tak si skôr odpočinie, keď zostane doma, v známom prostredí, a zabaví bábätko zaujímavou knižkou. Dve nové kontrastné leporela Cestička pre prsty Mňau! a Hop! ponúkajú podnetov viac ako dosť.

Obsahujú drobné texty, nenápadne veršované, ktoré sprevádzajú ilustrácie. Môžete ich využiť, až budete deťom popisovať, čo sa deje na obrázku. Alebo si môžete vymyslieť rozprávanie vlastné! Akými cestičkami prsty v leporelách putujú? Vďaka výrezom v pevných stránkach dochádza k rozvoju hmatu a deti objavia bubliny a vlnky vody, vtáčie krídla aj žirafie škvrny.

Nie sú to len čiernobiele leporelá – obsahujú aj jemnú, farebnú medzivrstvu z plsti, vďaka ktorej sú knižky ľahké a príjemné na dotyk. To je dôvod (vedľa roztomilých ilustrácií), prečo sú Cestičky pre prsty knižkami, s ktorými sa budete chcieť priamo pomaznať. A keď nie vy, tak vaše deti určite.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (9)

Za vlajkami sveta

S o niečo staršími objaviteľmi už na cestách väčšia zábava. Deti, ktoré majú pri vstupe na letisko či prvom prekročení štátnej hranice oči navrch hlavy, milujú, keď si môžu zbaliť vlastný batôžtek a zaplniť ho aktivitami a zážitkami. Samolepková knižka Vlajky celého sveta ich bude priam fascinovať!

  • Obsahuje viac ako 500 zaujímavostí.
  • Môžete v nej nalepiť cez 190 samolepiek s vlajkami.
  • Prezriete si mapy a vlajky štátov z rôznych regiónov sveta.
  • Prečítate si o histórii vlajok, spätej s veľkými dejinami štátov.
  • Zistíte, ktorá vlajka ako jediná nemá tvar obdĺžnika!

Pod oblohou plnou hviezd

Po letnom dni plnom zážitkov je pre deti dôležité upokojiť sa, mať svoj večerný rituál, napríklad čítanie v posteli, ktorý navodí pocit istoty a pohody. Tak, aby sa myseľ uvoľnila a celá rodina sa mohla tešiť, čo prinesie ďalší deň. Krásnou knihou na večerné túlenie sa pod perinou alebo v spacáku je Dobrú noc! Farma. Čaká v nej na vás množstvo ospalých zvieratiek, ktoré treba uložiť do postieľky a dať im dobrú noc.

Ale to najväčšie prekvapenie sa nachádza na poslednej dvojstrane – až tam dolistujete, rozžiaria sa hviezdičky! „Nabijete“ ich tak, že knihu podržíte 30 s pod lampičkou. Potom si spolu vychutnáte oblohu plnú hviezd nad spiacou farmou. Zakončite spoločne strávený deň týmto malým svetelným kúzlom.

Ďalšia zastávka: EKOFARMA!

Nakoniec, prečo nie? Prečo nestráviť nezabudnuteľné prázdniny na vidieku? Na farme, kde hospodári dobrácka rodina Zelených a kde sa starostlivo starajú o rastliny aj o zvieratá? Veľké dobrodružstvo môže čakať hneď za humnami. V knižke Poznávame život na farme pre predškolské deti vás čaká 40 aktivít a hier, vďaka ktorým spolu s deťmi preskúmate rodinnú ekofarmu skrz naskrz.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (10)

Realistické fotografie, vkusné ilustrácie, jednoduché texty – to všetko pre zábavný knižný zážitok v biokvalite.