Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Maľovanie vodou

Stačí štetec a voda. Kúzlo? Kdeže! Maľovanie vodou zabaví deti pri mori, pri bazéne aj pri rybníku.

Deti túžia stráviť posledné dni prázdnin pri vode. Neodradí ich ani slábnuce slnko, zatiahnutá obloha či klesajúce teploty. Lenže keď rodičia zahliadnú ich premodralé pery a drkotajúce sa zuby, zavelia: „Z vody!“ V tom protistrana spustí prosby a prehovárania. „Ešte chvíľku…“ Ako dostať deti aspoň na pár minút na deku? Tieto knížky udržia malé zmrzlinky, zabalé v osuškách, zaručene na suchu.

Prečo by sme sa museli vo vode len čvachtať? Dajú sa s ňou robiť hotové kúzla. Malovanie vodou kúzlenie rozhodne pripomína. Stránky, ktoré boli biele, pretrete štetcom namočeným v čírej vode a hľa! Objavia sa pestré farby. Ako to funguje? V obrázkoch sa ukrývajú drobné bodky napustené farbou, ktorá sa po kontakte s vodou uvoľní.

Kopie návrhu Bez názvu (1)

Ďaľšie dve knížky z kategórie maľovanie vodou fungujú na podobnom princípe, ale trochu inej technólogii. Sú to Vyfarbi ma! Farma Vyfarbi ma! Nákladiaky. Keď ich skúsite, aj vy rodičia vydýchnete prekvapené „wau“. Opäť stačí pridať vodu (štetec je tentokrát súčasťou balenia) a pretrieť s ním biele časti obrázku. Kúzlo spočívá v tom, že až uschnú, vrátia sa do pôvodnej  – bielej – podoby, a deti tak môžu vyfarbovať tú istú knihu znova a znova.
Vyskúšajte štyri nové zošity vodových omaľovaniek. Vedľa Narodenín a Obchodu sú medzi nimi vyložene letné témy: Cestovanie a Dovolenka. Pre deti je to skvelý nácvik precíznosti. Omnoho krajšieho výsledku totižto pri maľovaní vodou dosiahnú, keď si dajú záležať, nanesú vodu tak akurát a nebudú preťahovať. Nezabudnite preto do plážovej tašky prihodiť suchý štetec. 

Vodou oživené ilustrácie vyzerajú skvelo – farby sú neskutečne živé. Kto má zrovna štetec v ruke, doslova sa nemôže dočkať, až namočí ďaľšiu časť obrázku. Na stránkách sú aj krátke texty a hľadacie výzvy. Dvojstránkové ilustrácie si môžete s deťmi prehliadať, rozprávať si o zobrazených mini-príbehoch a zisťovať, čo všetko deti objavia.

       Minuty na deke uplynú ako voda. A zase se ozýva: „Môžem do vody?“ „Už si suchý/á?“ odpoviete naoko prísne. Ale dobre viete, že môžete s kľudným srdcom pustiť vaše odpočinuté žubrienky späť do vĺn. Pokiaľ zase nezačnú drkotať zubami.