Hola, hola, príroda volá!

Slniečko už vás láka von a zmocnila sa vás túžba objavovať stromy, hmyz, kvety, vtáky, proste všetko! K tomu sa vám bude hodiť veľa našich knižiek o prírode. Tak neváhajte a spoznajte, čo všetko sa môžete o prírode a zvieratách okolo seba dozvedieť.


Okolitý svet a predovšetkým príroda je pre deti fascinujúce miesto, ktoré tiež aj my, dospelí, objavujeme po celý život. Pre úplne najmenšie deti sme pripravili rozkošný titul Hmyz s pohyblivými prvkami a okienkami, ktorý vaše ratolesti zoznámi s tými najdrobnejšom, avšak celkom fascinujúcimi chrobáky, slimáky, mravce ... no skrátka so všetkou malou háveďou.

34828 Hmyz1

Hmyz2Hymz2

Ak už máte doma o niečo väčšieho zvedavca, iste denne počúvate stále dokola otázky Prečo, ako, kde a kedy? V takom prípade sú skvelými pomocníkmi knižky s množstvom okienok z obľúbenej série Prvé otázky a odpovede. V nich spoločne nájdete odpovede na všetko, čo vášho zvedavca zaujíma, napríklad Prečo svieti slniečko? Ako rastú kvety? Prečo potrebujeme včely?. Veríme, že ak tieto knižky vezmete so sebou na výlet, váš spoločne strávený čas s deťmi bude zábavný, aj poučný.

33887 Kytky34371 Včely34706 Slunce

Pre staršieho čitateľa ponúkame tituly Malý prírodovedec: Príručka a Zvieratá.

Tieto knihy s krásnymi fotografiami okrem mnohých informácií o živočíšnej a rastlinnej ríši doslova nabádajú k tomu, aby deti vyrazili do prírody, všetko preskúmali, prehľadali, objavovali a hlavne sa dobre bavili!

Obe knižky z rady Malý prírodovedec čiastočne fungujú aj ako denník pre zapisovanie všetkých dôležitých objavov a pozorovaní. Preto si ho určite nezabudnite vziať so sebou, až vyrazíte do prírody.


34681 Prírodovedec zvierata34679 Prírodovedec

 Prírodovedec1Prírodovedec2Prírodovedec3

U titulov, ktoré sú zamerané na dôkladné preskúmavanie prírody, ešte zostaneme. Outdoor Dobrodružstvo v prírode je úžasná kniha plná tipov, trikov a rád.

Dozviete sa, ako si poradiť s viazaním uzlov, naučíte sa pracovať s kompasom, zistíte, ako v prírode nájsť vodu a potravu, a mnoho ďalších aktivít, ktoré možno robiť v prírode.

Sprievodca prírodou do vrecka je bohato ilustrovaný vreckový sprievodca, v ktorom je veľmi prehľadne vyobrazených viac ako 500 druhov kvetov, stromov, vtákov a hmyzu.

34777 Outdoor32693 Průvodce prírodou


Vo vašej knižnici nesmú chýbať ani úchvatne ilustrované knihy Hmyz a iné bezstavovce, Stromy a iné dreviny a Vtáky, ktorá navyše obsahujú QR kódy na načítanie. Potom si dieťa môže vypočuť spev konkrétnych vtáčích druhov. Váš budúci ornitológ potom zvládne rozoznať jednotlivé druhy bez spievajúceho operenca zbadal. No nie je to super?

34559 Hmyz34425 Ptáci
 IMG_2981