Pri objednávke nad 29 Eur dostanete knižný darček ZADARMO.

Šiby ryby, máme knižky maľované!

Knižné novinky od Svojtky sa v apríli skvele hodia ako odmena pre koledníkov alebo ako rozptýlenie pre deti, ktoré tento rok na Veľkú noc zostávajú doma.

Kúzelné knižky do vane

Užite si zábavu s novými knižkami do vody. Dve leporelá s názvom Kúzelná knižka do vane spríjemnia vašim najmenším chvíle strávené kúpaním. Originálne ilustrácie zvierat Z DŽUNGLE alebo Z LESA sa po namočení sfarbia.

Tip na aktivitu: Kúzelné knižky si nemusíte brať len do vane. Pripravte deťom aktivitu založenú na prvom maľovaní vodou! Stačí miska s vodou a vlastné pršteky. Roztvorte si jedno z leporel na stole, namočte si prsty a prejdite mokrými končekmi po obrázkoch. Ukážte dieťaťu, že sa tým ilustrácia vyfarbí, a nechajte ho, nech si maľovanie vodou samo vyskúša.

Až s hraním s týmito knižkami skončíte, nechajte ich jednoducho uschnúť. Farby opäť vyblednú, zmiznú a nabudúce budete môcť začať nanovo! Zábava sa prvým čítaním rozhodne nevyčerpá.

 

Predstavujú sa podivuhodné zvieratá

Vyskúšajte si s deťmi jedinečný hmatový zážitok a preskúmajte v tejto knihe spoločne najrôznejšie podivuhodné zvieratá. Vďaka dotykovým prvkom z rôznych materiálov si ohmatáte srsť vtákopyska aj kožu axolotla a pozriete sa do obrovských lesklých očí nartuuna.

Poznávaj dotykom je obľúbený rad leporel s hmatovými prvkami. Jednotlivé tituly prinášajú fascinujúce informácie o zvieratách a umožňujú deťom si na prezentované živočíchy doslova „siahnuť“. Pri tom rozvíjajú jemnú motoriku a vnímanie viacerými zmyslami. Nechajte sa nadchnúť Podivuhodnými zvieratami a siahnite aj po niektorej z predtým vydaných kníh. A aké že zvieratá už sme v tomto rade mali možnosť spoznávať dotykom?

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (24)

Veľkonočné MiniPÉDIE do košíčka

Pre naozaj malých koledníkov, ktorí sa tento rok na Veľkú noc vydávajú na prvú výpravu za korbáčom alebo hľadaním vajíčok, prinášame dve novinky z radu MiniPÉDIÍ, ktoré sa svojim rozmerom skvele hodia do košíčka ako nádielka navyše ku všetkým tým dobrotám.

Tematicky sú vhodné pre chlapcov aj dievčatá. Prvá nová MiniPédia je o pocitoch. Volá sa Objavujeme svet! Emócie. Pomocou prstíkov v nej deti rozpohybujú postavičky na stránkach a z výrazov v ich tvárach sa naučia rozpoznávať a pomenovávať základné ľudské emócie.

Druhá nová MiniPédia prináša príbeh: Dobrú noc, malý svišť! Verše o svištiatku, ktoré preskúmava svet na horách ak večeru sa chystá s rodičmi spať, sú ideálnym čítaním do postieľok, kedy sa so svojimi najmenšími upokojujete a chystáte na uspávanie.

Tieto dni sú tiež ako stvorené na obstaranie MiniPÉDIE Objavujeme svet! Veľká noc. Deti sa v nej zoznámia s jarnými zvykmi a vecami, ktoré v týchto dňoch vídajú okolo seba. Vajíčka, kuriatka, králiky… To všetko v obľúbenom štýle MiniPÉDIÍ, s pestrofarebnými obrázkami, jednoduchými popismi a pohyblivými prvkami na rozhýbanie malých rúčok.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (23)_1

1, 2, 3… roztomilá matematika!

Tušíte už, že máte doma malého matematického génia? Nemusíme zachádzať tak ďaleko - stačí, ak chcete u svojho predškoláka podporiť rozvoj prvých matematických zručností. Počítanie od 1 do 10 a zoznámenie sa s číslami, a to vďaka dvom typom aktivít, ktoré deti zbožňujú najviac - nalepovanie samolepiek a vyfarbovanie.

Zošit 123 Samolepky a vyfarbovanie vás najskôr prevedie všetkými číslami, radom od 1 do 10. Dieťa sa s číslami zoznámi, vyrieši jednoduché úlohy na hľadanie a sčítanie a dolepí samolepky. V druhej časti knihy potom bude mať veľa priestoru na dokončenie čiastočne vyfarbených obrázkov. Naučia sa tak všímať si farebné vzory a pokračovať v nich.

Všetko nenásilnou formou v pestrom pracovnom zošite s priateľskými obrázkami. Matematika ešte nikdy nebola roztomilejšia!

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (25)_1

Kam a kedy sa vydať, keď vypočujete volanie diaľok?

A čo máme tento rok pred Veľkou nocou pre dospelých koledníkov? Je to niečo pre večne túlavé duše, ktoré možno práve v týchto dňoch s aprílovým počasím snívajú najviac o tom odísť tam, kde sú teplejšie, alebo kde sú naopak podmienky oveľa extrémnejšie… Skrátka niečo pre dobrodruhov a cestovateľov!

Lonely Planet Kam cestovať a kedy vás nabáda k tomu, nech vypočujete to intenzívne volanie diaľok a podľahnete mu. Otvorte knihu a zároveň tak otvoríte brány do sveta, ktorý víta nedočkavých pútnikov.

Turisticky prevarené miesta však bývajú v sezóne preplnené. Táto neobvyklá inšpiratívna kniha vám poradí, KAM sa vydať, a hlavne KEDY tam ísť, aby ste si svoju vysnívanú destináciu vychutnali čo najviac. Nájdete v nej stovky tipov a odporúčaní zo sprievodcov Lonely Planet, to všetko doplnené prehľadnou infografikou a úchvatnými fotografiami.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (26)_1

Malí i veľkí fanúšikovia nášho vydavateľstva Svojtka, prajeme vám krásnu Veľkú noc 2023!