Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Knižné tipy na cestovanie a dovolenku s deťmi

Leto je konečne tu! Dni sú dlhé, slnko vstáva skoro a neskoro ide spať – a my a naše deti s ním. To znamená veľa času na čítanie :) A tiež veľa času, ktorý je potrebné deťom vyplniť a nejako zmysluplne ich zabaviť, či už trávite s deťmi leto na cestách alebo odpočinkom doma. Prinášame vám knižné tipy pre deti na leto 2023. Sú to knižky, ktoré sa hodia na cesty do vlaku aj do lietadla, na deku k rybníku aj k moru. 

Nezabudnite, v našom e-shope bájdete všetky knižky so zľavou najmenej 10%. O dôvod viac vybrať si knižky na dovolenku s deťmi práve u Svojtky.

Vodné omaľovánky na leto

Obľúbenou kategóriou v tohtoročnej letnej sezóne je Maľovanie vodou. V našom e-shope nájdete množstvo najrôznejších vodných maľovaniek pre malé i väčšie deti. Niektoré so štetcom, iné s vodou plniteľnou fixkou, ktorou je možné maľovať priamo na stránky. Knižky na princípe maľovania vodou majú to kúzlo, že po zaschnutí farby zmiznú a dajú sa vyfarbovať znova a znova.

Na toto leto vám odporúčame rad kúzelné maľovanie. Pri vyfarbovaní vodou pomocou fixky (ktorá je súčasťou kníh) sa v kúzelnom maľovaní deti naučia čísla a tiež tvary a farby. Môžete si ich vziať so sebou naozaj kamkoľvek - nezaberú veľa miesta a vodu určite zoženiete všade, aj na dovolenke tuzemsku či v zahraničí.

Knihy do vody

A čo pre najmenších, ktorí omaľovánky na princípe maľovania vodou ešte len objavujú? Pre tých, čo ešte len zisťujú, čo je to kniha a že s knižkami môže byť zábava? Pre malé deti sa na leto hodia kúzelné knižky do vody. Sú to leporelá, ktoré môžete priamo namočiť vo vaničke alebo v bazéne. Bábätká si na nich môžu skúsiť maľovať prstami. Majú pestré farby a vyfarbia sa v nich obrázky ako veľké prekvapenie. Tieto leporelá do vody naozaj rýchlo zasychajú a detičky sa s nimi skvele vyhrajú v rámci čvachtania a vodných radovánok aj v malom bazéniku napríklad na terase.

Vyskúšajte jedno z leporel do vody z tohto zoznamu, ktorý vám za vydavateľstvo Svojtka odporúčame na leto 2023:

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (33)

Pracovné zošity na prázdniny

Na prázdniny a na cesty sa určite hodí väčšia zásoba pracovných zošitov s aktivitami pre deti rôzneho veku. Na našich stránkach ich nájdete nepreberné množstvo a môžete si vyberať podľa tém, ktoré deti zaujímajú, alebo podľa oblasti vzdelávania, ktorú chcete v lete s deťmi rozvíjať, napríklad pred nástupom do prvej triedy. Tieto pracovné zošity s úlohami pre deti sú priamo na tému leto a cestovanie. Pozrite sa, ako trávia leto zvieratká z lesa. Vyskúšajte aj prvé omaľovánky s tému cestovania.

A aké pracovné a samolepkové zošity sú vhodné priamo do vlaku alebo do lietadla? Tieto aktivity s penovými samolepkami majú malý formát a zmestia sa pohodlne do kufra aj do batôžka! Vyberte si tému, ktorá vaše deti najviac zaujíma:

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (29)

Detské knižky o mori a k moru

Chystáte sa s deťmi k moru? Určite by ich zaujímalo, ako to tam chodí, vyzerá a aké zvieratá tam môžu stretnúť. Zaobstarajte im jednu z týchto knižiek, aby sa mohli poriadne na dovolenku tešiť! Dobrý tip je tiež vyrobiť si doma taký letný „adventný kalendár“ pred dovolenkou, napríklad vo forme obrázku s políčkami na chladničku, na ktorom budete každý deň s deťmi odškrtávať alebo vymaľovávať jedno políčko. Darček v podobe detskej knižky o mori vám potom také čakanie určite spríjemní.

Ak si váš drobček ešte len rozširuje slovnú zásobu, rád si prezerá obrázkové knižky a objavuje zvieratká ukryté pod okienkami, ponúknite mu na čítanie Prvé slová More. Fajn knižka s puzzle, do ktorej môže dieťa vkladať obrázky, je MiniPédia - Objavujeme svet! Mláďatá z mora. A kto chce s dieťaťom precvičovať jemnú motoriku a koordináciu oka a ruky, určite ocení Veľké samolepky Pod morom.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (31)

Pre budúcich pilotov a pilotky, letušky a stevardov…

Čaká vašu rodinu prvý veľký výlet lietadlom? Tieto fascinujúce dopravné prostriedky môžete s deťmi vopred preskúmať v dvoch interaktívnej knihe Naj... LIETADLÁ A LETISKO v pohybe.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (34)

Predstavili sme vám niekoľko kníh pre deti na leto 2023. Dúfame, že sme vám aspoň trochu poradili, ako zabaviť dieťa cez prázdniny. Čítanie s deťmi na cestách spríjemní vaše dovolenky a utvoríte si spoločne veľa krásnych spomienok na tohtoročné leto. Prajeme vám množstvo úžasných zážitkov, slnečných dní a pohodový návrat domov zo všetkých vašich výletov s deťmi!