Pri objednávke nad 29 Eur dostanete knižný darček ZADARMO.

Knihy plné rozprávok, zošity plné úloh

Oci, mami, čo budeme čítať večer pred spaním? Tak na túto detskú otázku už poznáme odpoveď. A môžeme vám poradiť hneď na celý rok dopredu! A to nielen čo sa týka rozprávok, ale aj precvičovania a úloh pre predškolákov.

Rozprávky rozvíjajú detskú fantáziu a prinášajú ponaučenie o fungovaní sveta. Pracovné zošity s úlohami zase skvele zabavia deti vo veku okolo 3 rokov. To všetko vám predstavia februárové knižné novinky od Svojtky.

Nezabudnite ani na našu akciu VÝPREDAJ, kde nájdete pre každého niečo, navyše za skvelé ceny. Ale poponáhľajte sa, tieto zľavy nepotrvajú večne ;)

Na každý deň rozprávku

Veľmi obľúbené medzi malými i dospelými čitateľmi sú veľké zbierky príbehov 365 rozprávok. Základom tejto série je kniha 365 rozprávok pred spaním, ktorá sa vypredala, a preto sme pre vás pripravili jej dotlač. Je už v našom e-shope opäť. Ale aby sa sama v temnom lese nebála, prišli ju odprevadiť dve knižné sestričky:

Ako už názvy napovedajú, na každý deň nájdete v týchto zbierkach jeden príbeh. Sú to známe aj menej známe rozprávky. Niektoré dlhšie príbehy sú rozdelené na viac častí, a tak vzniká napínavé čítanie na pokračovanie.

365 rozprávok z celého sveta s vami zabrúsi do ľudových rozprávaní zo všetkých možných krajín. Nájdete tam nielen obľúbené európske rozprávky od klasikov ako Grimmovcov či Perraulta, ale aj tradičné, menej obvyklé, a o to zaujímavejšie mýty a povesti domorodých obyvateľov.

365 rozprávok, príbehov a povestí vám navyše predstavia aj legendy z mytológie antických alebo severských národov. Môžete sa tak tešiť na Thóra, Herkula a ďalších nestarnúcich hrdinov.

Keď budú vaši malí poslucháči pri čítaní pred spaním obzvlášť zvedaví, zvládnete pokojne viac rozprávok za večer a za rok môžete prečítať všetky 3 tieto rozprávkové zbierky. To je ale knižná výzva!

SK (2)

Gakken - nové pracovné zošity z Japonska

Veľkou novinkou v našej ponuke sú od februára 2024 pracovné zošity zo série Gakken, pôvodom z Japonska. Možno si hovoríte, že vám to niečo pripomína… áno, obľúbené zošity Kumon, hojne využívané rodičmi i pedagógmi v škôlkach v rámci predškolskej prípravy, sú týmto novým Gakkenom v hocičom podobne. Spoločné majú to, že:

  • ide o prepracovaný systém rozvoja zručností predškolákov;
  • úroveň obtiažnosti aktivít v jednotlivých knihách postupne narastá;
  • tituly na seba nadväzujú a pokrývajú všetky podstatné predškolské zručnosti.

Tam, kde Kumony vsádzajú na minimalizmus a strohú grafickú podobu stránok, sú Gakkeny pestrejšie a na prvý pohľad bláznivejšie svojim dizajnom. To môže niektorým deťom vyhovovať viac. Ilustrácie sú atraktívnejšie.

Mohlo by sa zdať, že si Kumon a Gakken konkurujú, ale nie je to tak. Naopak sa skvele dopĺňajú. Ak už máte všetky Kumony vyplnené, vďaka Gakkenom môžete pokračovať v precvičovaní a ich hravý štýl prinesie do vašej domácej prípravy s deťmi osvieženie. V prvej várke Gakken Workbooks Play Smart, ktorú vydávame, sú pokryté úlohy pre deti od 2 do 3 rokov. Začína sa 2 zošitmi Moja prvá kniha aktivít:

Nasleduje Prvé učenie 2+ a Prvé učenie 3+. Ďalej môže vaše dieťa precvičovať v zošitoch Buduj si zručnosti 2+ a Buduj si zručnosti 3+.

Zamerané na rozvoj kognitívnych schopností sú potom tituly:

Všeobecne sú zošity z japonskej edície Gakken plné pestrofarebných obrázkov – zvierat, zeleniny, ovocia, hračiek a ďalších vecí, ktoré sú pre predškolákov známe a ľahko rozpoznateľné. Sprevádzajú deti stránku za stránkou metódou „krok za krokom“, a tak pomáhajú deťom budovať ich sebadôveru vo vlastné schopnosti, rozvíjajú jemnú motoriku, koncentráciu a kritické myslenie.

Pokiaľ už sa vám osvedčili Kumony a chcete vyskúšať niečo nové, ale v podobnom štýle, Gakken Workbooks Play Smart vás rozhodne nesklamú. Zatiaľ sme pre vás vybrali tie najobľúbenejšie. Dúfame, že sa vám budú páčiť a že vám v budúcnosti budeme môcť priniesť aj ďalšie diely z tejto celosvetovo využívanej edície.

SK

Nové leporelo od autorov populárneho Gruffala

Úspešné autorské duo Julia Donaldson a Axel Scheffler, ktoré pre deti už desiatky rokov tvoria milované veršované leporelá a príbehy (najznámejší zo všetkých je Gruffalo), má na konte aj rozprávkovú, bohato ilustrovanú básničku Slimák a veľryba. Jej skrátenú verziu, vhodnú už pre batoľatá, vám teraz prinášame v leporele s pohyblivými prvkami na princípe Tlač, ťahaj, posúvaj. Ak ste našimi vernými čitateľmi, pamätáte si dobre, že v tejto podobe vyšiel už aj Gruffalo.

Nahliadnite aj do ďalšieho sveta tvorcov Donaldsonová/Scheffler v knihe o stratenej opičke s názvom Hľadá sa mama!

3

Pri ďalšom prehľade knižných noviniek z nakladateľstva Svojtka sa s vami budeme tešiť zase v marci. Dovtedy nezabudnite dôkladne preskúmať našu časovo obmedzenú ponuku VÝPREDAJ, kde nájdete skutočné knižné poklady za neopakovateľne nízke ceny.