Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Ako zabaliť knihu ako darček

Vianoce sa blížia a s nimi aj čas obdarovávania. Čo môže byť lepším darom pre vaše deti ako kniha? Knihy otvárajú dvere do sveta dobrodružstva, znalostí a fantázie. Ale kým knihu dáte pod stromček, poďme ju najskôr spoločne krásne zabaliť.

Áno, je to tak. Vianoce sú za dverami, ako nám napokon začnú čoskoro pripomínať aj adventné kalendáre. Začnite s balením darčekov včas, a pokiaľ sa chystáte darovať knihu, skúste tento rok pristúpiť k baleniu kníh kreatívne. Prinášame vám niekoľko návodov a tipov, ako zabaliť knihu ako darček, aby bolo pre deti rozbaľovanie rovnako vzrušujúce ako čítanie samotné:

Kniha je vďačný darček práve preto, že sa tak dobre balí. Nebudeme tu teda popisovať základný postup toho, ako zabaliť knihu do štandardného baliaceho papiera – koľko papiera si odstrihnúť, kde a ako založiť a pod. Predpokladáme, že toto všetko máme všetci tak nejako v oku ;-)

CZ darceky

Menovky s fotkou: Osobné a nezabudnuteľné

Nepíšte na balíček meno obdarovaného hrubou čiernou fixkou. To je ten najjednoduchší variant. Využite menovku s fotkou vášho dieťaťa alebo aj ostatných členov rodiny. Nielen že to ozvláštni darčekové balenie knihy, ale menovka tiež zostane ako pamiatka aj po rozbalení. V prípade, že darčekom je kniha, môžete dekoratívnu menovku hneď využiť ako záložku, a dieťa si tak bude pri čítaní vždy pripomínať, že ju dostalo práve na Vianoce.

Menovky môžete vystrihnúť do rôznych ozdobných tvarov, pridať na okraje vianočné samolepky a hlavne nezabudnúť na fotku. Skúste vyskúšať peknú tradíciu pri stromčeku, keď dieťa, ktoré ešte nevie čítať, rozdáva podľa fotografií na menovkách darčeky všetkým členom rodiny. Nie všetky deti vydržia rozdať všetky darčeky - obvykle sa chcú hneď vrhnúť na svoju kôpku balíčkov -, ale aspoň jeden darček by sa pred každým členom domácnosti objaviť mohol :-)

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir.

Ďalšie tipy, ako označiť príjemcu knižného darčeka kreatívnejšie:

  • Hádankou
  • Obľúbenou pesničkou, citátom
  • Úryvkom z knihy – podľa obsahu môžete hádať, komu je kniha určená

 Ako zabaliť knižku s použitím ďalších materiálov

Preskočme teraz možnosti (ktoré ale úplne nezatracujeme), ako zabaliť knihu inak ako do baliaceho papiera – namiesto papiera použiť látku, vložiť knihu do krabičky alebo darčekovej tašky. Určite aj toto môžu byť zaujímavé a neštandardné spôsoby, ako vianočne zabaliť knižky. Zameriame sa teraz na tvorivé dozdobenie baliaceho papiera, do ktorého je naša kniha zabalená.

Čo naň ešte pridať/prilepiť? Skúste vlnu - vianočne červenú priadzu. Napríklad z nej zmotajte malé klbko a z klbka jeden špagát. Rôzne ho zohýbajte na zabalenú knižku, prilepte a dokreslite mačaciu labku, ako sa s klbkom hrá. Razom máte dokonalé balenie knihy pre milovníka mačiek. Jednoduché je tiež nalepiť z priadze obrys snehuliaka. Šikovnejšie si možno trúfnu aj na Mikuláša!

Možné doplnky darčekového balenia knižky

  • Googly/Wiggle eyes alebo pohyblivá očká – darček sám akoby na vás pozeral a tešil sa, až bude rozbalený!
  • Prírodniny – pre milovníkov tradícií a klasických materiálov; šiška, vetvička imelo, list cezmíny, prírodný hnedý motúz, plátok sušeného jablka alebo pomaranča…
  • Vianočné ozdoby – malé guličky, postavičky, hviezdičky alebo zahnuté cukrové paličky či pančušky ku krbu (aké poznáme z angloamerického prostredia)

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (1)

Náš tip: Darovať knihu, prípadne viac kníh, môžete v prenesenom zmysle aj pomocou darčekového poukazu na nákup v nakladateľstve. My u Svojtky ponúkame poukazy v dvojitej hodnote, buď 40 € alebo na 20 €. Ušetríte si tým námahu s vymýšľaním, ako darčekovo zabaliť knižky? To netvrdíme – aj na zabalenie darčekového poukazu sa môžete tvorivo vyblázniť :-) Len myslite na to, že budete operovať na menšom priestore, a svoje návrhy tomu prispôsobte.

Na darčekové balenie knihy využite mašle z odstrižkov

Mašľa z odstrižkov baliaceho papiera? Áno, sú ekologické a šik! Zostávajú vám doma odstrižky farebného papiera? Využite ich na vytvorenie originálnej mašle. Taká mašľa dodá darčeku osobitý šarm a ukáže, že aj zvyšky môžu byť pretvorené na niečo krásne.

Stužky a mašle na zabalený darček rozhodne patria. A vy si môžete vybrať z mnohých ponúkaných motívov, jedno- alebo viacfarebných, matných či lesklých stužiek. Vďaka možnosti vytvoriť si vlastnú mašľu v podstate z ľubovoľného baliaceho papiera sa vašej kreativite v tomto bode medze nekladú. A váš zásobník nápadov na to, ako zabaliť knihu ako darček, sa rôznorodým použitím mašlí významne rozšíri.

Veselé balíčky: darčekové balenie knihy, ktoré urobí radosť

Zostáva už len dodať, že na baliaci papier môžete dokresliť alebo dolepiť prakticky čokoľvek! Odporúčame však, aby k danému motívu mal obdarovaný nejaký osobný vzťah. Využívajte skôr plochy svetlých a jednofarebných baliacich papierov.

Z jednoduchého hnedého papiera môžete vytvoriť malé zvieratko, ktoré deti milujú. Máte doma malého milovníka zvierat? Premeňte balíček na medvedíka, mačičku, psíka alebo napríklad líšku s použitím farebných papierov, mašličiek a trochy fantázie. Stačí:

  • Dolepiť ušká
  • Dokresliť ňufáky, oči, papuľku
  • Prilepiť zo strany labky a zozadu chvostík

 Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (3)

Darčekové balenie knihy: Malé detaily robia veľký rozdiel

Pri tvorbe sa môžete inšpirovať estetikou, vzhľadom a námetmi našich vianočných kníh. Ak viete, ako to zabalíte, ale ešte neviete, čo vlastne budete baliť, máme pre vás a vašich malých čitateľov veľa báječných knižných tipov na Vianoce. Mrknite SEM!

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin Mir. (4)

Dúfame, že sme vám dnešným rozprávaním nielen spríjemnili čas čakania na Ježiška, ale tiež priniesli inšpiráciu na vytvorenie nezabudnuteľného zážitku pre deti, keď budú pod stromčekom rozbaľovať nové knižky. A ak ešte stále hľadáte nápady na to, akú knihu darovať, pozrite sa na náš e-shop, kde nájdete knihy pre deti i dospelých.

Nezabudnite, že každý balíček skrýva príbeh a každý príbeh si zaslúži krásny začiatok.

Zdroje Pinterest: cotemaison.fr, pinterest.ca, https://pin.it/1pv8oUV, nda.ac.uk, https://pin.it/Aoip9br