Predstavujeme októbrové knižné novinky

Zaspávame s prírodou, učíme sa prvé slovíčka a cvičíme zrak s leporelami. Je tu október plný kníh!

Farma - Odkiaľ sa berú vajcia a mlieko? ponúka cez 40 okienok na odklápanie. Sú veľké a prehľadné. Vajcami a mliekom však informácie nekončia. Zistíte, čo a ako sa pestuje na poli, v záhonoch a v sade. Navštívite prasiatka v chlieviku a pomôžete farmárom začať aj skončiť deň. Na farme je stále veľa práce. Ale západ slnka nad výbehom spokojných zvieratiek je odmena na nezaplatenie. 

 Blog - do textu - farma

 Ak sa vám páčila knižka Dinosaury - Prečo boli tak veľkí?, tento titul z rovnakej série vás nesmie minúť.

Blog - do textu dino

Chcete sa vedieť stíšiť, spomaliť myseľ a zaspávať s mierom v duši? Kniha Spomaľ ... a dobrú noc vám umožní vplávať pokojne do ríše snov s pôvabnými básničkami. Až sa s deťmi zababušíte do perín, pocítite aj vy jej kúzlo. Ilustrácie zvierat, ktoré sa navečer chystajú k spánku, alebo naopak vyrážajú na potulky, sú upokojujúce, jemné a vkusné. Dopĺňajú ich krátke verše. Nenápadné ako šumenie vetra. "Postačí stíšiť sa trocha – v prírode sú samé zvuky. Vo dne, ale aj v noci, keď na mesiac vyjú vlci. "

Blog - do textu Spomal

Očakávaný rad Prvé slová je konečne tu. Patrí do nej Farma, More, Mesto a V divočine. Je to skvelá voľba pre detské rúčky, ktoré potrebujú knižky na pomedzí leporel a encyklopédií s okienkami. Majú formát leporela, pevné stránky a desať veľkých okienok s priehľadmi. Rozvíja tak u detí myslenia, predstavivosť a koordináciu oka a ruky. Obsahujú jednoduché popisy, príhovory v bublinách a úlohy na pozornosť. Prvé slová si môžu prezerať už deti od 1 roka a zabavia aj staršie. Vďaka grafickému spracovaniu je séria ozdobou každej knihovničky. 

Blog - do textu nove okienkovky pre  rok 

Aj v kategórii čiernobielych leporel pre bábätká máme prírastky. Zvieratá a Zvieracie rodinky vynikajú umeleckým spracovaním, inšpirovaným technikou drevoryt. Výsledkom sú ilustrácie, ktoré by ste si najradšej zväčšili ako plagáty do detskej izbičky. Drobné metalické detaily ich skrášľujú, bez toho by išli proti účelu čiernobielych leporel - rozvíjať zrak bábätiek.

36124_zvierata - cernobila knizka36125 Zvieracie rodinky

Náš knižný október je tak nabitý novinkami, že je nám až ľúto všetkých tých krásnych titulov, na ktoré sa v tomto článku nedostalo. Vynahradíme im to v niektorom z ďalších článkov. A ak chcete mať aktuálny prehľad o tom, čo je v našej produkcii nového, nezabudnite navštíviť e-shop: www.svojtka.sk.