Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Zošity Gakken – zábavné úlohy a cvičenia pre predškolákov

Môže sa to zdať ako nadľudská úloha - zabaviť predškoláka, a ešte ho pritom niečo naučiť. Hlavne nenápadne, aby nepojal ani tieň podozrenia, že sa vlastne vzdeláva, a nie sa len hrá. A viete čo? Nie je to zas tak zložité. Nie, keď vám oporu poskytnú pracovné zošity Gakken Workbooks Play Smart.

Ich autori, tímy pedagógov a editorov totiž presne vedia, ako rodičom predškolákov uľahčiť život. A sú práve tak nadizajnované, aby predškolákov vypĺňanie bavilo a nestrácali motiváciu posúvať sa k ďalším aktivitám s rastúcou obtiažnosťou. S rokom 2024 tak konečne prichádzajú aj na slovenský trh tieto celosvetovo využívané knihy pre predškolákov, pôvodom z Japonska.

Úlohy pre predškolákov: Z Ďalekého východu do celého sveta

Japonsko – možno vám to niečo pripomína. Áno, odtiaľ pochádzajú aj zošity pre predškolákov z radu Kumon. Japonci to skrátka vedia. Vedia, ako navrhnúť aktivity, aby udržali detskú pozornosť a zároveň rozvíjali kľúčové zručnosti. Čo majú Kumon a Gakken spoločné?

  • V oboch prípadoch ide o prepracovaný, komplexný systém rozvoja zručností detí v rámci prípravy na školu a budúce vzdelávanie.
  • Úroveň obtiažnosti úloh v knihách postupne narastá, čím sa buduje detská dôvera v seba samého a vo svoje schopnosti.
  • Zošity na seba nadväzujú a pokrývajú všetky podstatné oblasti a témy, ktoré úlohy pre predškolákov môžu obsiahnuť.

Pracovný zošit Samolepky a Strihanie 2+

Atraktívna predškolská príprava: Ide to aj bez obrazoviek

Predškoláci a úlohy. Ide to k sebe? Nemali by sme im radšej dopriať voľné detstvo bez úloh, ktorých si beztak v škole „užijú“ dosť? Taká knižka pre predškolákov z radu Play Smart však nie je o tvrdom bezmyšlienkovitom drile, hlavne aby mal ten náš malý Einstein už od 1. triedy náskok. Táto predškolská príprava je jemná, nenápadná, a hlavne zábavná pre deti aj ich rodičov. Spoločné plnenie aktivít predstavuje kvalitne strávený rodinný čas.

Gakkeny majú také atraktívne spracovanie, že spoločné plnenie úloh sa vyvinie do situácií, keď k nim bude dieťa chcieť zasadnúť samo. Vy získate cenný čas pre seba, ktorý budete môcť venovať práci či odpočinku s vedomím, že o dieťa je dobre postarané (BONUS: bez toho, aby pritom muselo pozerať do displeja).

Pracovné zošity Prvé učenie 2+ a Prvé učenie 3+

Cvičenie pre predškolákov: Vyberte si konkrétny zošit pre vaše dieťa

Hravý, rozjasnene farebný štýl Gakkenovcov prinesie do vašej domácej prípravy s deťmi vítané osvieženie. V prvej várke Play Smart, ktorá na Slovensku vychádza, nájdete cvičenia pre predškolákov od 2 do 4 rokov. Záleží samozrejme na vyspelosti dieťaťa, ktorú ste najlepšie schopní posúdiť vy, jeho rodičia. Odporúčame začať dvoma zošitmi Moja prvá kniha aktivít:

Na nich nadväzuje Prvé učenie 2+ a Prvé učenie 3+ (vyberajte podľa veku). Pracovné zošity pre predškolákov zamerané na rozvoj kognitívnych schopností sú tie s výrečným názvom Precvičuj mozog:

Aké ďalšie nájdu medzi Gakkenmi predškoláci aktivity? Všeobecný rozvoj im doprajete obstaraním zošitov Buduj zručnosti 2+ a Buduj zručnosti 3+. Opäť na seba nadväzujú a líšia sa odporúčaným vekom.

Pracovné zošity Precvičuj mozog 2+ a 3+

Play Smart: Učenie hrou zostáva najlepšou metódou

Ak hľadáte knižné tipy na darčeky pre predškoláka, zošity Play Smart z japonskej edície Gakken sú ideálnou voľbou. Na prvý pohľad sa im zapáči, sú plné pestrofarebných obrázkov - zvierat, zeleniny, ovocia, hračiek a ďalších vecí, ktoré sú pre deti známe z ich prirodzeného prostredia. Play Smart je synonymom pre učenie hrou, vzdelávaciu metódu, ktorá deti chytí a nepustí, pretože im umožňuje zažívať zábavu s dobre známymi a obľúbenými objektmi.

Pracovné zošity Prvé učenie 2+ a Prvé učenie 3+

Ako pri učení pre predškolákov ideálne postupovať? Neponáhľajte sa, na deti netlačte. Postupujte v pokoji stránku za stránkou, krok za krokom. Gakkeny sú práve na to určené. Pomáhajú tak deťom budovať ich istotu a dôveru vo vlastné schopnosti. Pritom sa roPlay Smart GakkenPlay Smart GakkenPlay Smart Gakkenhttps://www.svojtka.sk/kumon-a-play-smart-ucenie-hrou/Play Smart Gakkenzvíja jemná motorika, viaczmyslové vnímanie a kritické myslenie.

Edícia Play Smart sa na vzdelávanie predškolákov využíva po celom svete. Vyskúšajte tieto knihy aj v slovenčine. Vyberte si prvý z titulov, ponúknite ho vášmu dieťaťu, ukážte mu, ako ho vyplňovať, a uvidíte, že čoskoro nezostane len pri jednom. Gakkeny sa stanú obľúbenými spoločníkmi vašich predškolákov pri ceste za budúcimi úspechmi.