Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Mesiac knihy MAREC prináša Bláznivú STREDU a s ňou veľkú zľavu

Marec ako mesiac knihy a čitateľov sa u nás oslavuje už bezmála neuveriteľných 70 rokov, pretože táto akcia začala v 50. rokoch minulého storočia.

Preč sú doby, kedy za mesiacom kníh stála vtedajšia ideológia. Dnes si ho pripomíname hlavne pre zvýšenie povedomia o čitateľskej gramotnosti. Knižnice a iné organizácie organizujú udalosti podporujúce čítanie a vydavateľstvo ako to naše sa snaží dostať svoje knihy k čo najširšiemu okruhu čitateľov. A pretože sa zameriavame na knihy pre našich najmenších, je pre nás v rámci Mesiaca knihy 2024 veľkou témou aj to, prečo je dôležité si s deťmi čítať.

Rýchle opáčko: Prečo je dôležité čítať deťom/s deťmi

Na tému dôležitosti spoločného čítania už ste si od nás vypočuli nejedno „kázanie“, napríklad v tomto článku. Nechceme znovu presviedčať presvedčených. Vieme, že pre svoje deti robíte maximum a chcete pre nich iba to najlepšie. Možno preto čas od času zabrúsite na stránky nášho vydavateľstva, však? Pri príležitosti Marca 2024, Mesiaca knihy, sa ale hodí urobiť si rýchloopáčko, prečo je dôležité čítať si doma s deťmi. Banner Blazniva streda

Bláznivá STREDA: počkať na ňu sa vyplatí

Oslávte s nami Marec Mesiac knihy tým, že si domov na čítanie s deťmi zaobstaráte nejakú peknú knižku za skvelú cenu. Ideálna príležitosť sa vám naskytne už túto stredu 20. marca 2024. Po celý deň – teda plných 24 hodín, kedy bude v kalendári svietiť práve tento dátum – vám dáme v e-shope Svojtka.sk 15% zľavu v rámci akcie Bláznivá streda.

To však znamená, že knihy, ktoré sú u nás na stránkach už štandardne o 10 % lacnejšie, zaobstaráte s celkovou zľavou až 25 %!

Bláznivá streda je deň, na ktorý sa počkať oplatí, pokiaľ uvažujete o kúpe detských kníh. Či už máte v košíku nahádzanú celú vežu leporel, alebo plánujete zaobstarať niektorú z výpravných interaktívnych pop-up encyklopédií typu Naj… V POHYBE.

Inšpirovať sa môžete v našich Novinkách alebo kategórii Jarných kníh, ktorá sa do súčasných teplých a slnečných dní vyložene hodí. A viete, že v stredu 20. 3. 2024 nastáva v našich končinách aj jarná rovnodennosť? Kedy inokedy zaobstarať deťom knihu s témou jari ako teraz?

Banner Blazniva streda 1

Medzinárodný deň knihy

Len tak na okraj, to, že marec je mesiacom kníh a čitateľov, neznamená, že doňho spadá aj Svetový deň knihy. Na ten si budeme musieť ešte mesiac počkať, oslavuje sa totiž 23. apríla. Na tento dátum totiž tiež pripadá výročie úmrtia dvoch veľkých spisovateľov – Shakespeara a Cervantesa.

Určite aj Medzinárodný deň knihy (World Book and Copyright Day) bude príležitosťou k oslavám a akciám podporujúcim čítanie. Teraz sa ale sústreďme na to, čo je pred nami – na prebiehajúci Marec Mesiac knihy a čitateľov a na Bláznivú stredu, počas ktorej si nakúpite knihy od Svojtky až o 25 % lacnejšie.

Brúsite si zuby na nejakú obzvlášť lákavú knihu? Pochváľte sa nám svojim úlovkom z Bláznivej stredy na sociálnych sieťach Facebook alebo Instagram.

Banner Blazniva streda 2