Využite našu akciu "2 + 1 KNIHA ZADARMO"

Ako originálne zabaliť darčekové poukazy a vouchery

Je pre vás darčekový poukaz či voucher záchranným darčekom na poslednú chvíľu? Alebo zámerne vybraným spôsobom, ako vašich najbližších čo najviac potešiť? Či tak alebo tak, je vždy pekné, keď je NÁPADITO ZABALENÝ.

Zastrčiť poukaz do obyčajnej bielej obálky alebo do zakúpeného priania, to zvládne každý. Ale keď si potom obdarovaný za poukaz vyberie to, čo sa mu páči, vaša osoba a vzťah, ktorý medzi sebou máte, sa mu môže pripomenúť práve spôsobom zabalenia voucheru.

Obdobie, kedy si darujeme vouchery, ako napríklad Vianoce, nie sú o peňažnej hodnote, ale o tom, že máme jedinečnú príležitosť našim blízkym práve takým darčekom oznámiť, ako nám na nich záleží. Poďme sa pozrieť, ako zabaliť darčekový poukaz originálne a zábavne. Vyskúšali sme to a ide to, verte nám!

 Kniha ako obal

Kniha ako obal: Skvelý spôsob, ako zabaliť voucher

Kniha sa zo všetkých typov darčekov najlepšie balí. No tak zabaľte darčekový poukaz do knihy, a vytvorte tak dvojitý dar! Darujete tým jednu knihu a zároveň možnosť vybrať si ďalšiu. Áno, poukazy je možné darovať aj nákup kníh. Napríklad týmito poukazmi od Svojtky v hodnote 20 € a 40 €, ktoré obdarovaný uplatní v našom e-shope.

  • Knihu s vloženým poukazom potom môžete zabaliť do baliaceho papiera, celofánu alebo taštičky.
  • Ak chcete, aby bol darček ešte originálnejší, môžete zabalenú knihu dozdobiť.
  • Pridajte napríklad nálepky, stuhy alebo prírodné materiály.
  • Pozrite sa na náš článok, celý venovaným tipom, ako originálne a hravo zabaliť knihu.

Ale akú knihu vybrať? To býva kameň úrazu. Preto darujete poukážku, aby si obdarovaný mohol vybrať sám. Máme pre vás skvelé riešenie. Inšpirujte sa v našej kategórii s lacnými knihami – môžete vybrať len naozaj niečo symbolické, zábavné, čo vám osobu obdarovaného pripomenie. A jemu alebo jej to zase pripomenie vás. Pokojne to môže byť vtipné leporelo, ktoré venujete dospelému. Preskúmajte našu kategóriu Lacné knihy v e-shope, kde nájdete doslova za pár korún poklady pre malých i veľkých čitateľov.

 Poukaz ako puzzle

Darčekový poukaz ako puzzle na zloženie

A ďalší tip, ako zabaliť darčekový voucher: Podlepte poukaz kartónom, štvrťkou, alebo ho zalaminujte a rozstrihajte na kúsky. Vložte dieliky do krabičky a vytvorte PUZZLE! Krabičku potom môžete zabaliť ako klasický darček.

Určite je možné to zrealizovať aj s darčekovými poukazmi od Svojtky, ktoré si pokojne vytlačte na celú A4, a vytvorte veľkú skladačku. Ale nezabudnite, že pri tomto variante balenia darčekového poukazu je dôležité, aby ste si vytlačili a uschovali aj jeden nerozstrihaný originál.

Alebo ho majte aspoň uložený v e-maily! Rozstrihať to je síce vtipný spôsob, ako zabaliť poukaz, ale nie všetky obchody a e-shopy s vami budú tento zmysel pre humor zdieľať.

Darčekový poukaz vo fľaši

Ďalší tip, ako zabaliť poukaz?

Odkaz vo fľaši? Geniálny nápad! Stočte darčekový poukaz do rolky, zaviažte povrázkom, stužkou či motúzom a strčte do prázdnej fľaše. Navrch môžete fľašu uzavrieť korkovou zátkou. Jednoduché zabalenie a originálna prezentácia. Fľaše sa oveľa jednoduchšie balia. Skvelý tip na prekvapenie s nádychom dobrodružstva lákavých diaľok… Môže to byť poukaz na dovolenku, alebo na niektorý z našich cestovateľských sprievodcov Lonely Planet.

  • Môžete použiť akúkoľvek fľašu, ktorú máte doma, napríklad od vína, piva, malinovky alebo minerálky.
  • Ak chcete, môžete do fľaše pridať aj nejaké ďalšie drobnosti, ako trblietky, korálky, sušené kvety alebo piesok.

Ako vyrobiť originálnu obálku? Zvládne to každý!

Zažite radosť z malých vecí – zabaľte poukaz do zvyškov z baliaceho papiera. Pokiaľ nemáte doma obálku vhodnú pre váš voucher, stačí pár strihov, kúsok baliaceho papiera a šikovné ruky a váš poukaz je skvostne zabalený. Vytvoríte nápaditý darček s minimálnym úsilím! Ako na to?

  • Preložte si darčekový poukaz na polovicu alebo na štvrtinu, tak aby vám jeho veľkosť pri balení vyhovovala a zvyšok baliaceho papiera vám na poukaz vystačil.
  • Zabaľte poukaz do papiera tak, že budete prehýbať okraje papiera a lepiť ich na seba / k sebe.
  • Vznikne vám malá obdĺžniková obálka, z lícovej strany pestrofarebná, ktorú môžete ozdobiť mašľou alebo štítkom.
  • Ďalší spôsob balenia nájdete v našom video návode.

Dodajte obálke na poukaz trochu štýlu

  • Pre eleganciu vložte darčekový poukaz do obálky a ozdobte ju stužkou, prírodninami, ako napríklad sušenými listami a šiškami.
  • Papierovú obálku môžete skrášliť nalepenou blýskavou stužkou – skúste ju nalepiť a stočiť do rôznych slučiek a vlniek.
  • Takto zabalený voucher vyzerá ako list, ku ktorému môžete pridať milé prianie alebo odkaz.

 Kreatívne obálky

Stiahnite si šablónu: Vytvorte vlastnú vianočnú obálku

Chcete byť ešte kreatívnejší? Máme pre vás skvelý a jednoduchý spôsob, ako vyrobiť obálku z papiera A4. Ponúkame vám ŠABLÓNU NA STIAHNUTIE, ktorú jednoducho vytlačíte, vystrihnete a poskladáte. Vytvoríte tak dekoratívnu obálku s vianočnou tematikou a vyčarujte úsmev na tvári obdarovaného.

Pozrite sa na návod, ako zložiť obálku z A4, ktorý nájdete priamo na šablóne. Skladajte podľa naznačených línií. Lepší je tvrdší papier, ktorý ohnete priložením pravítka. Potom už stačí len vložiť darčekový poukaz do tejto vlastnoručne poskladanej obálky a je hotovo. Šablónu na stiahnutie nájdete TU.

Návod na obálku

Podeľte sa o svoje nápady, ako zabaliť poukaz

Pokiaľ vám ešte zostáva zohnať pár darčekov, zapojte kreativitu a inšpirujte sa v tomto článku spomínanými spôsobmi, ako zabaliť darčekový poukaz. Ak máte vlastné nápady na originálne návrhy, ako zabaliť voucher, neváhajte sa o ne podeliť. Vaše tipy a rady ďalším čitateľom môžete zdieľať u nás na Facebooku alebo Instagrame vydavateľstva Svojtka.

Nezabudnite, že darčekové poukazy na najvýhodnejší nákup knižiek od Svojtky môžete zakúpiť iba v našom eshope.

Prajeme vám pokoj a šťastnú ruku pri výbere a zháňaní darčekov.