206 tajných tipov pre krásu a zdravie

V ponuke nášho vydavateľstva máme aj knihu Krásna a fit. Kniha by mohla byť napríklad skvelým darčekom pre kamošku, mamu, kolegyňu, sestru alebo pre inú ženu v našom živote. Som rada, že sa mi dostala do rúk a mohla som si ju celú prejsť, napísala Zuzana, ktorá knihu zrecenzovala na jej blogu. Prečítajte si, ako sa kniha Zuzane páčila, aj tu, na našom blogu. 

Foto

Štyri hlavné témy

Kniha sa prakticky delí na štyri hlavné celky - odstránenie stresu, duševná sviežosť, naplnenie energiou a pocit pohody. 

Ide vlastne o akési základné aspekty nášho života, dôležité oblasti, ktorým by sme sa mali venovať. Každý tento celok potom má podkapitoly s už konkrétnymi tipmi pre každý deň. Toto delenie je praktické, uľahčuje vyhľadávanie konkrétneho cviku alebo receptu. Zároveň keď viem, že budem mať zajtra chvíľu pre seba, rovno otvorím trebárs časť venovanú pocitu pohody a pozriem si čo vyskúšam.

Čo zaujalo mňa z každej časti knihy

Odstránenie stresu

Tu ma najviac oslovili tipy pre odstránenie meravosti krku po náročnom dni presedenom za pc. Jednoduchá masáž prstami tváre dokáže uvoľniť takmer okamžite napätie a stuhnutosť, o čom som doteraz netušila.

Keďže cvičím doma, vyskúšala som cviky vhodné pri boľavom chrbte - myslím, že bolesti chrbta poznáme všetci, nielen kvôli sedavému zamestnaniu. Pridala som ich k mojej rutine a skutočne bol chrbát viac oddýchnutý a cítila som sa lepšie. Funguje to.

Duševná sviežosť

Z tejto časti knihy bola pre mňa obohacujúca informácia o naparovacom kúpeli s vonnými olejmi. 

V poslednom čase zaplavili Instagram vonné oleje rôznych značiek a mnohí nevedia, ako ich využiť v praxi - okrem difuzérov. Vieme však nimi prebrať k životu aj pleť, čo môže byť pre viaceré ženy zaujímavým spôsobom starostlivosti o svoju pleť a telo.

Foto 1

Naplnenie energiou

Táto časť je azda najzaujímavejšia, lebo ja nikdy nemám dosť energie. Mňa oslovil popis reflexologických bodov na dlaniach a chodidlách

Na základe poznatkov reflexológov, podľa ktorých máme na rukách a nohách body spojené s orgánmi, vieme priamo uvoľniť energiu v tele a zmierniť nejakú bolesť alebo si pomôcť pri ťažkostiach. Naše body na rukách a nohách sú prepojené s orgánmi, žľazami a systémami v celom tele. Veď napokon, telo je jeden celok a keď vieme, ako sú tieto body spojené s energetickými cestami, dokážeme si ľahko pomôcť. 

Práve tu nájdete šikovný popis bodov súvisiacich s dutinami, črevami, žlčníkom, krkom, hrdlom, hlavou, pľúcami aj s maternicou či srdcom. 

Foto 2

Pocit pohody

Ide o tipy venované pokoju, relaxovaniu a našla som tu výborné návody pre domáci kúpeľ alebo správnu manikúru.

Joga špeciálne pre ženy

Mimoriadne zaujímavé sú polohy jogy vhodné pre upokojenie počas menštruácie - sú s detailným popisom ako ich praktizovať správne.

Za skvelé považujem aj polohy jogy určené pre povzbudenie imunitného systému.

Foto 3

Záver 

Nájdete tu všetko - cviky, masáže, tipy pre pleť, zaujímavé myšlienky, návody pre relax a domáce wellness.

Ďakujeme Zuzane

IG @zana_zuu

Zdroj: https://www.mojemiesto.eu/2021/10/krasna-fit.html 

Prečítajte si aj jej recenziu na knihu Sprievodca prežitím tu.